A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Merész: A fontos meccseken nem tudtunk jól játszani

Merész András, vízilabda
Kazany, 2015. augusztus 3. Merész András szövetségi kapitány a 9-12. helyért játszott Kanada - Magyarország vízilabda-mérkőzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 3-án. Magyarország válogatottja 10-7-re nyert. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A kazanyi vb-n leszereplő női pólóválogatottat irányító Merész András örül, hogy a lányok bebizonyították, igazi sportemberek, de elismeri, a kulcsfontosságú mecseken nem tudtak jól játszani. A brazil meccs mutatta meg a csapat valódi erejét - mondta a kapitány az Origo kazanyi tudósítójának adott villáminterjúban.

Elégedett a mai teljesítménnyel?

Persze, ennek a találkozónak is megvan a maga értéke, és mindennél fontosabb, hogy a lányok ma bebizonyították, hogy sportemberek – válaszolta a brazilok ellen fölényesen megnyert mérkőzés után Merész András, aki később telefonon felajánlotta lemondását Kemény Dénesnek, a szövetség elnökének.

Merész András Forrás: MTI/Kovács Anikó

Volt önben bármi izgalom a zárómeccs előtt?

Sokkal jobban örültem volna, ha szétizgulom magam egy jobb helyezésről döntő mérkőzésen, de a mi szereplésünk sajnos ezen a tornán nem úgy alakult.

A brazil csapatról azért sok mindent elárul, hogy egyetlen pillanata sem volt a meccsnek, amikor aggódnunk kellett volna az eredmény miatt.

Igen, de az is jellemzi őket, hogy csak 10-8-ra kaptak ki Kínától. Mi ma fölényesen nyertünk, helyenként szép játékkal. A csapat valódi erejét mutatta meg ez a meccs.

Egyetlen erős riválist sikerült legyőzni

Az éremesélyekkel Kazanyba utazó válogatott a 9. helyen zárt a világbajnokságon, miután 22-7-re legyőzte Brazíliát. A csapat korábban, a csoportban kikapott Kínától (8-9), Oroszországtól (11-13), legyőzte Franciaországot (18-3), majd a negyeddöntőben kiesett az Egyesült Államok ellen (7-12). A helyosztók első meccsén Kanadát 10-7-re győzte le.

Akkor kijelenthetjük, hogy a vb-9. hely nem tükrözi a magyar női vízilabda-válogatott teljesítményét?

Így van, a kilencedik hely egyáltalán nem tükrözi a tudásunkat, de sajnos a helyezéseket a mutatott játék alapján lehet kiérdemelni, márpedig azt el kell ismerni, hogy mi nem tudtunk a kulcsfontosságú meccseken igazán jól játszani.

Vége a tornának. Mi lesz most?

Bár már rengetegszer visszanéztük a meccseinket, a világbajnoki teljesítményünk hosszabb elemzést igényel.

Vajon mi a kudarc oka?

"Nagyon örülök, hogy a búcsú szépre sikeredett, de fáj, hogy csak a kilencedik helyen zártunk. Hogy mi lehetett ennek az oka? Talán az, hogy nem tudtuk hozni azt, amit valójában tudunk, ennek hátteréről pedig semmiképpen sem szeretnék most nyilatkozni" - mondta Menczinger Kata, a Dunaújváros játékosa.

A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!