Ekkora tragédia még nem érte a világ legjobb kapusát

Katrine Lunde, kézilabda
SERBIA, BELGRADE : Norway's goalkeeper Katrine Lunde Haraldsen celebrates her team's victory over Czech Republic after the 2012 EHF European Women's Handball Championship match on December 6 , 2012, at the KOMBANK Arena of Belgrade. Norway won 21-19. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre nem került be a norvég női kézilabda-válogatott 16-os világbajnoki keretébe Katrine Lunde, a Rosztov-Don jelenlegi és a Győri Audi ETO KC korábbi kapusa. A szövetségi kapitányt egy belső hang segítette.

A világ egyik legjobb kapusa, Katrine Lunde nem lesz ott a norvég csapatban a decemberi, dániai női kézilabda-világbajnokságon, miután a keddi kerethirdetéskor kiderült, hogy a kétszeres olimpiai, egyszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok és négyszeres Bajnokok Ligája-győztesre csak biztonsági tartalékként számít rá Thórir Hergeirsson szövetségi kapitány.

A norvég Tv2 szakértője, a korábbi Európa-bajnoks játékos, Randi Gustad még hétfőn is úgy tippelte, hogy a három klasszis kapus közül a Győrben szereplő Kari Aalvik Grimsbö marad majd ki. Úgy érvelt, hogy amíg két vetélytársa, Lunde, illetve Silje Solberg kulcsembernek számít klubjában, addig Grimsbö felváltva véd Kiss Évával.

Katrine Lunde lemarad a vébéről Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Ezek után Thorir Heirgerrson szövetségi kapitány Lunde kihagyása mellett döntött, és ebben a döntésben egy belső hang is segítette.

"Három kiváló kapusunk van, mindannyian más személyiség, más minőség és más tapasztalattal bíró. Azt nem jelenthetem ki, hogy Katrine csak a harmadik számú, de úgy érzem,

Solberg és Grimsbö a megfelelő páros erre a világbajnokságra"

- mondta.

Hozzátette, döntésében nem játszott szerepet az, hogy Lunde 35, Grimsbö 30, míg a tavalyi Eb legjobb kapusának választott Solberg csak 25 éves.

Micsoda kapustrió: Grimsbö, Solberg, Lunde Forrás: Handball.no

A Tv2.no szakértője, a háromszor is az Év játékosának választott Bent Svele nehezen tudott napirendre térni a dolog felett.

Ő a legjobb norvég kapus" - nyilatkozta.

"Nagyon, nagyon csalódott vagyok, ez talán életem legnehezebb időszaka a kézilabdás karrierem során" - mondta szűkszavúan a könnyeivel küszködve Lunde. Hozzátette, a december 5-20-a közötti világbajnokság idején biztosan Dániában lesz, klubja, a Rosztov-Don ugyanis ott edzőtáborozik majd.

A keretbe három újonc is bekerült Marta Tomac, Vilde Mortensen Ingstad és Stine Skogrand személyében.

A norvégok vb-kerete

kapusok: Kari Aalvik Grimsbö (Győr), Silje Solberg (Team TVIS Holstebro)
mezőnyjátékosok: Mari Molid (Larvik), Veronica Egebakken Kristiansen (Midtjylland), Heidi Löke (Győr), Stine Ruscetta Skogrand (Tertnes), Vilde Mortensen Ingstad (Oppsal), Nora Mörk (Larvik), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Linn Jörum Sulland (Győr), Pernille Wibe (Issy Paris), Betina Riegelhuth (Team Esbjerg), Amanda Kurtovic (Larvik), Camilla Herrem (Team TVIS Holstebro), Sanna Solberg (Larvik), Marta Tomac (Vipers Kristiansand).
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!