Veszprém is kivenné a részét a 2024-es olimpiából

veszprémi aréna
A veszprémi aréna 900 millióból bővíthető ki
Vágólapra másolva!
Elfogadta a veszprémi önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén azt a garancialevelet, melynek értelmében kézilabda-csoportmérkőzéseknek adhat otthont a város, ha Budapest rendez olimpiát 2024-ben.

A veszprémi képviselő-testület tizennégy igen és egy nem szavazat, valamint két tartózkodás mellett támogatta a kezdeményezést.

Porga Gyula polgármester emlékeztetett: számos nemzetközi mérkőzést, tornát bonyolítottak már le a városban, tavaly a kézilabda SEHA Liga döntőjét is Veszprémben rendezték.

Forrás: Origo

Schneller Domonkos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója a képviselők kérdéseire válaszolva arról is beszélt,

a garancialevélben nincs szó semmiféle anyagi kötelezettségvállalásról.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) részéről ugyanakkor elvárás, hogy valamennyi olimpiai rendezvénynek otthont adó város polgármestere garancialevélben vállalja a rendező várossal kötött szerződés, az Olimpiai Charta és a NOB etikai kódexének betartását.

A magyar pályázat egyik sajátossága, hogy Budapesten kívüli helyszíneken is rendeznének olimpiai eseményeket, közülük Veszprém a tervezet szerint kézilabda-csoportmeccseknek adhat otthont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!