Fradi-kézis a hét játékosa a Bajnokok Ligájában

FTC, Szucsánszki
Budapest, 2015. november 7. Szucsánszki Zita, az FTC (b), valamint Meike Schmelzer (k) és Iveta Luzumova (j), a német Thüringer HC játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC mérkőzésen Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2015. november 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A bombasztikus győzelmet arató Ferencváros irányító/lövőjét, Szucsánszki Zitát választották a legutóbbi női kézilabda Bajnokok Ligája-forduló legjobb játékosának.

A Ferencváros nem várt magabiztossággal győzte le a Buducnostot Podgoricán. Még az átmeneti évet teljesítő montenegrói csapat ellen is hatalmas bravúr, hogy a Fradi már az első félidőben tíz gólt tett közé, és a meccseet végig uralva végtelenül sima győzelmet aratott.

A magyar csapat győzelmének két kulcsszereplője is volt: a bravúrok egész sorát bemutató, kiegyensúlyozott klasszisteljesítményt nyújtó Bíró Blanka a kapuban, illetve a támadásokat hét góllal, számtalan gólpasszal és kiharcolt hétméteressel segítő Szucsánszki Zita.

Szucsánszki Zita hét gólt lőtt a Buducnostnak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szavazatok 68 százalékát begyűjtő Szucsánszkinak egy rövid videóval gratulált az Európai Kézilabda Szövetség.

A Fradi győzelmével harcban maradt az első helyért (erre azért kevés esélye van az egymás elleni eredményben is jobban álló Vardarral szemben), és nagyot lépett a második hely bebiztosítása felé, amit a Metz elleni hazai meccsen akár kőbe is véshet, hiszen a hárompontos hátrányban levő Buducnost pont a Vardar vendége lesz.

Mindent egy helyen az Eb-ről