Vágólapra másolva!
Az év mérkőzés előtt áll a Sopron női kosárlabdacsapata, amely az Euroliga négyesdöntőjébe jutásról dönt. A képlet egyszerű, nincs mit számolgatni, a szerdai csata győztese megváltja jegyét az áprilisi Final Fourra. Sopronban nem győzik hangsúlyozni, hogy a bravúr csak a szurkolóik hathatós támogatása mellett sikerülhet a török sztárklub, a Fenerbache ellen. Kezdés 18 órakor, a meccset az interneten lehet megtekinteni, mivel az ország sporttelevíziói közül egy sem tudta műsorra tűzni a találkozót.

A többi párosítás egyértelműen az esélyesek sikerét hozta, így a címvédő Dinamo Kurszk, a szintén orosz Jekatyerinburg, és a török Yakin Dogu már hátradőlve figyelheti, hogy ki csatlakozik hozzájuk az április 20-22. között megrendezésre kerülő FINAL4 küzdelmei során.

Az év mérkőzés előtt áll a Sopron női kosárlabdacsapata Forrás: Sopron Basket

A nyolc kiváló légióssal és török válogatottakkal felálló, "végtelen költségvetésű" török klub a párharc első mérkőzésén szoros küzdelemben elvette a Sopron pályaelőnyét,

ám a magyar együttes játékosai nem estek kétségbe, és elképesztő teljesítménnyel legyűrték Isztambulban a riválisukat.

Fel is kapta a fejét a bravúrra mind a honi, mind a nemzetközi sajtó, a televízió képernyőjére ennek ellenére így sem sikerült felkerülniük.

Sopron - Fenerbache csata a FINAL4-ba jutásért Fotó: Mudra László - Origo

Az interneten azonban igyekeznek azoknak is minőségi élményt nyújtani, akik nem tudnak jelen lenni szerda este a Novomatic Arénában.

A szurkolókra hatalmas szükség lesz a Fenerbahce ellen Forrás: Sopron Basket

Az előzetes felfokozott érdeklődés alapján garantált a telt ház.

A csapat reményei szerint 2009-hez hasonlóan már a bemelegítéskor fantasztikus hangulatot fognak teremteni a szurkolók.

Ennek fontosságáról beszélt a mérkőzést megelőzően a vezetőedző, Roberto Iniguez is, illetve a fizioterapeuta, Angel Lopez.

Aleksandra Crvendakic és Jelena Milovanovic is beszélt a várakozásairól.

A találkozóra jegyek a helyszínen válthatók 16.30 órától, egységesen 2000 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

Az élő stream itt lesz elérhető:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!