Vágólapra másolva!
Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd 19 éves kosárlabdázója könnyen elkelhet az idei WNBA drafton. Paul Nielsen, a FIBA szakírója azt a 10 nem amerikai játékost rangsorolta, akiknek szerinte a legnagyobb hatásuk lehet majd a játékra és akár az amerikai ligára is. A magyar kosaras a lista nyolcadik helyén található.

Paul Nielsen felhívta az amerikaiak figyelmét Gereben Líviára, aki talán kevésbé ismert a Tengerentúlon, de az európai kosárlabdát követőknek ismerősen csenghet a neve.

Gereben Lívia és Studer Ágnes ünneplik a magyar válogatott győzelmét Forrás: fiba.com

„Először is Gereben, aki szenzációs volt a magyar utánpótlás válogatottakban, és idén első felnőtt Európa-bajnokságán szerepelhet. Játszott az Euroligában és a női Európa-kupában a KSC Szekszárddal, és nem láttam olyan játékost, aki nála könnyebben kosarat tudott volna szerezni a palánk közelében a limitált méretei ellenére. Tudja, hol van a gyűrű, és rendkívül jó befejező. Nagyszerű dolgok történnek a magyar női kosárlabdázásban, és ő lehet az egyik vezér a továbbiakban" - írja Nielsen Gereben Líviáról, aki az idei szezonban átlagban 14,8 pontot szórt meccsenként.

My 10 Non-American prospects for the 2019 WNBA Draft

NEWCASTLE (Paul Nilsen's Women's Basketball Worldwide) - Building on my previous column about non-American prospects for the pending WNBA draft, who are the main candidates as time ticks down to April?

Mindent egy helyen az Eb-ről