Magyarországon nyílt meg Európa első footgolf pályája

footgolf pálya lakitelek
Vágólapra másolva!
Megnyílt Magyarország és Európa első, kifejezetten footgolfra tervezett, 18 szakaszos pályája. A Kecskemét mellett található Lakiteleken megépült új pálya a Nemzetközi Footgolf Szövetség előírásainak megfelelő és a Magyar Footgolf Szövetség által felügyelt, nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas helyszín.

A golf szabályaira és a labdarúgás népszerűségére épülő sportág újabb mérföldkőhöz érkezett. Azok után, hogy 2012-ben Magyarország rendezte az első footgolf világbajnokságot és hazánkban alapították a Nemzetközi Footgolf Szövetséget, melynek elnöke augusztustól három éven át Gelencsér Gábor lesz, magyar ötlet alapján valósult meg a kontinentális versenysorozat, a European Footgolf Tour és hazánk vezette be először az azóta már nemzetközi színtéren is használt ranglistarendszert, pénteken átadták az első, kimondottan a sportágra szabott pályát.

Molnár Arnold, a Nimród Footgolf Sportegyesület elnöke, Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) elnöke és Hankó Péter, a szövetség 2016-ban elhunyt alelnöke még 2013-ban kezdte meg a tervezést, melynek alapjául a Nimród csillagkép volt a legfontosabb ösztönzés,
A megnyitón a kezdőrúgást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke végezte el. Megnyitójában úgy fogalmazott, régóta kerestek egy sporttevékenységet, ami ekkora területen minden korosztály számára vonzó lehet.

Mostantól szabad a footgolf pálya Forrás: Magyar Footgolf Szövetség

Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke kiemelte: a Nimród Szabadidő és Footgolf Park megépülése a nemzetközi footgolf életében fontos mérföldkő, de hazai tekintetben is, mert a junior képzés során a jövőben már nem kell alkalmazkodni az eddig használt golfpályákhoz. A pálya építésekor a pozíciók tervezésétől kezdve a terepet is úgy alakították ki, hogy minél élvezhetőbb legyen. A pályahosszok meghatározása során pedig szintén arra törekedtek, hogy a gyermektől kezdve az idősekig mindenki megtalálja benne az örömét – tette hozzá.

Molnár Arnold, a Nimród Footgolf Sportegyesület elnöke, a pálya ötletgazdája elmondta: a Nemzetközi Footgolf Szövetség előírásának megfelelő pálya a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Az első rangos eseményt a jövő héten játsszák. Lakiteleken zajlik a Magyar Footgolf Szövetség rendezésében az első Match Play Footgolf Kupa, amely egyben kvalifikációs verseny lesz a szeptemberi, angliai Európa-bajnokságra.

Mindent egy helyen az Eb-ről