A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszavonul az olimpiai- és világbajnok kézilabdázó

kézilabda, Blazenko Lackovic
Croatia's Blazenko Lackovic celebrates after winning the men's bronze medal handball match Hungary vs Croatia of the London 2012 Olympics Games on August 12, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
39 éves korában befejezi pályafutását Blazenko Lackovic, a horvát válogatott történetének egyik legjobb irányító-átlövő kézilabdázója.

Lackovic a horvát válogatott játékosaként 2003-ban világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok lett, és további hét alkalommal zárt a dobogón az együttessel. A 2009-es - számukra - hazai rendezésű világbajnokságon a torna álomcsapatába is beválasztották.

A nemzeti csapatban 195 mérkőzésen 571 gólt dobott, amivel mindkét vonatkozó rangsorban az ötödik legjobb a horvát válogatott történetében.

Blazenko Lackovic az Európa-bajnokságon kívül minden megnyert Forrás: AFP/Javier Soriano

A Bajnokok Ligájában összesen 15 szezonban lépett pályára, és 496 gólt szerzett. A Zágráb, a Flensburg, a HSV Hamburg, a Vardar Szkopje és a THW Kiel mezében is játszhatott a legrangosabb európai klubsorozatban.

A BL-trófeát 2013-ban, a HSV játékosaként egyszer a magasba is emelhette. Nem véletlen, hogy a hamburgi csapat másodedzőjeként folytatja az ősztől.

A 39 éves Lackovic mellett olyan legendás kézilabdázók vonulnak vissza a következő szezon előtt, mint Gudjon Valur Sigurdsson, Victor Tomás, Sterbik Árpád, Fazekas Nándor, vagy Zubai Szabolcs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!