Elmarad a nemzetközi hokikupa, amiben az FTC elindult volna

SZABÓ Pál
Miskolc, 2020. január 19. A fehérvári kapus Ouzas Michael (b) és csapattársa, Szabó Pál Krisztián (j), valamint a ferencvárosi Kulmala Rasmus (k) a jégkorong Magyar Kupa döntőjében játszott a Hydro Fehérvár AV19 - FTC-Telekom mérkőzésen a Miskolci Jégcsarnokban 2020. január 19-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt törölte a Kontinentális Kupát, amelyben magyar részről a bajnok FTC-Telekom szerepelt volna. A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az IIHF hétfői ülésén határozott a sorozat törléséről.

A ferencvárosiak emlékeztetnek rá: a csapat a franciaországi Amiensben lépett volna jégre, a koronavírus-járvány miatt átalakított lebonyolításnak köszönhetően novemberben a házigazda mellett egy kazah ellenfél, valamint az egyik selejtezőkör győztese ellen. A nemzetközi szövetség azonban jelezte a csapatoknak, a járvány elleni védekezés jegyében rendkívüli protokollal készül a torna lebonyolítását illetően, amely komoly anyagi és szervezési terheket rótt volna a csapatokra.

❗️ A döntésről az MJSZ és az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály is megkapta a tájékoztatást, így csapatunk számára idén biztosan kimarad a nemzetközi kupaszereplés... ⬇️ Részletek ⬇️

Közzétette: FTC Jégkorong – 2020. augusztus 25., kedd

Az FTC-Telekom jégkorongszakosztályának vezetése így jelezte az IIHF bizottságának, a vázolt feltételek mellett nem vállalja a sorozatban való indulást, erre reagálva másnap a bizottság bejelentette, az FTC és más csapatok visszajelzései alapján felülvizsgálja a protokollt, és a kupasorozatról később hoz döntést. Ez született meg most a törléssel, amit René Fasel, az IIHF elnöke is megerősített.

- nyilatkozta az elnök.

A Ferencváros az előző idényben a nyolc közé jutott a sorozatban.

Mindent egy helyen az Eb-ről