A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A nyolcból csupán négy mérkőzést tudnak megrendezni a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában a koronavírus miatt. Azonban a THW Kiel és a Telekom Veszprém csúcsrangadójának még a magyar csapatnál lévő fertőzöttek sem tudtak gátat szabni.

A veszprémi csapatban az elmúlt másfél hétben négy kézilabdázóról derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Először a szenzációs formában lévő kapus, Rodrigo Corrales tesztje lett csak pozitív. Pár nappal később már a magyar válogatott Lékai Máténál, a védelem oszlopánál, Blaz Blagotinseknél, illetve a sérülés után csak nemrég visszatérő Kentin Mahénál is diagnosztizálták a koronavírust.

Nehéz mérkőzés vár a Telekom Veszprémre szerdán a BL-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogyan azt Sevinger Zsolt, a bakonyi klub cégvezetője a Sport Tv-nek elmondta, óriási költségeket ró a folyamatos tesztelés a csapatokra. A Veszprémnél sincs ez másként, már több tízmillió forint ment el a PCR-tesztek vásárlására. Hiába a négy fertőzött, az együttes hihetetlenül profin kezeli eddig a járványt. A kézilabdázók szinte sehova sem mehetnek az otthonukon és az arénán kívül.

Amikor Corrales pozitív tesztje után a csapat tagjai karanténba vonultak, a Veszprém már egy 22 mérkőzésből álló győzelmi sorozatot épített fel. Legutóbb pont az a Kiel tudta legyőzni a 26-szoros magyar bajnokot, aki ellen az Építők szerda este pályára lép. David Davis együttese február 12-én 29-28-as vereséget szenvedett Németországban.

Kérdés, mennyire vette ki a ritmusból az egy héttel ezelőtti, Barcelona elleni halasztás, és az utána lévő karanténidőszak a csapatot. Sevinger elmondása szerint minden áron le szerették volna játszani a kieli rangadót, ugyanis az újabb halasztások nagyon sűrűvé tették volna a tavaszi versenynaptárat. Továbbá most jön igazán jól, hogy a Veszprém már harmadik szezonjában bír 20 világsztárral, akikből ha - mint esetünkben - négyen kiesnek, akkor azt csak minimálisan érzi meg a csapat.

Petar Nenadic nagyszerű formában van, és ami még fontosabb: egészséges tudott maradni Fotó: Polyák Attila - Origo

Ugyanez nem mondható el a Kielről: a német bajnok alig 14 játékossal kezdte meg a szezont. A vezetőedző Filip Jícha gondjait tovább súlyosbította, hogy olyan kulcsjátékosok dőltek ki már a szezon korai szakaszában, mint a 2019-es év legjobb kézilabdázójának megválasztott Niklas Landin, a nyáron a PSG-től szerződtetett szupersztár, Sander Sagosen, vagy a zebrák egyetlen klasszikus balátlövője, Nikola Bilyk.

Közülük Landin és Sagosen már vissza is tért a háromszoros BL-győzteshez, sőt előbbi nagyszerű védésekkel, utóbbi 11 góllal segítette győzelemre a Kielt az előző játéknapon az Aalborg otthonában (31-23). "Cserébe" a jobbátlövő Steffen Weinhold, és a klub saját nevelésű fiatal jobbszélsője, Sven Ehrig az új nevek a sérültlistán.

A THW így olyan lépésekre szánta el magát, amiknek köszönhetően valamelyest bővebb kerettel bírnak, mint akár csak az ősz elején. Felhozta az első csapatba Bevan Calvert-t, aki a BL történetének első ausztrál gólszerzője lett, aktivizálta a 42 éves kapuslegendát, Mattias Anderssont, és leigazolta az egyik legtehetségesebb svéd balátlövőt, Oskar Sunnefeldt-et.

A 2019-es év legjobb kézilabdázója, Niklas Landin rekord gyorsasággal felépült sérüléséből Forrás: Henrik Hansen, EHF CL

A Kiel és a Veszprém még így a jelenlegi zaklatott körülmények között is nagyszerű mérkőzést fog vívni egymással. A két csapat 21. egymás elleni BL-meccsét játssza egymással, és eddig félelmetes kiegyenlítettség jellemzi a párharcot: tíz veszprémi és tíz kieli sikert hoztak ezek a találkozók.

Veszprémi oldalon fontos tapasztalatokat gyűjthet két magyar válogatott játékos, Ligetvári Patrik és Székely Márton is. A közelgő világbajnokság miatt már lassan erre is érdemes lesz figyelni, hogy kik alkothatják a nemzeti csapatot az egyiptomi buborékban megrendezésre kerülő tornán.

A MOL-Pick Szeged szintén német ellenfél ellen lépett volna pályára, azonban a Flensburg-Handewitt elleni rangadó az újabb szegedi fertőzöttek miatt elmarad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!