Vágólapra másolva!
A Siófok KC házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott az orosz Kubany Krasznodar csapatával a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, szombaton.

A vendégcsapat kispadján ismét ott volt a legendás Jevgenyij Trefilov, akinek 2019 februárjában szívműtétje volt, ezért lemondott a vezetőedzői posztról. Irányításával az orosz női válogatott 2008-ban Pekingben olimpiai ezüst-, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig aranyérmet nyert, illetve 2001 és 2009 között négyszer lett világbajnok.

Jevgenyij Trefilov három vb-, és egy olimpiai bajnoki címhet nyert az oroszokkal Forrás: AFP/Franck Fife

A teljes kerettel felállt házigazdáknak a vártnál is nehezebb dolguk volt, mert a Kubany keményen védekezett és gyors ellentámadások végén gólokat szerzett. A jobbkezes jobbszélső, Dijana Golub 18 perc alatt ötször volt eredményes, vezérletével az oroszok 11-8-ra elléptek. A Siófoknak többször is sikerült egyenlítenie, de mivel a felállt védőfal ellen nem tudott hatékonyan támadni, a szünetben háromgólos hátrányban volt.

A második félidőt is jobban kezdték a vendégek, akik ekkor már szinte mindig rendkívül hosszan támadtak. A második számú európai kupasorozatban címvédő siófokiak védekezése és kapusteljesítménye javult, támadásban a francia Tamara Horacek remekelt. Egy 5-1-es sorozat végén ismét egyenlített a magyar együttes, a Kubany pedig tíz perccel a vége előtt azonnali piros lap miatt elveszítette Jekatyerina Levcsinát.

Tomori Zsuzsanna gólja állította be a végeredményt Forrás: Németh András/Siófok KC/Facebook

Az utolsó két perc egygólos vendégvezetésről indult, majd Tomori Zsuzsanna egyenlített, az utolsó orosz lövést pedig Szikora Melinda kivédte, így döntetlennel zárult a meccs.

A mezőny legeredményesebb játékosa Andrea Kobetic és Tamara Horacek volt egyaránt kilenc góllal. Szikora 18 védéssel és 43 százalékos hatékonysággal járult hozzá a pontszerzéshez.

A Váci NKSE vasárnap a Paris 92 csapatát fogadja, a Siófok pedig jövő vasárnap az ugyancsak francia Fleury Loiret vendége lesz.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Siófok KC-Kubany Krasznodar (orosz) 28-28 (15-18)

Mindent egy helyen az Eb-ről