Vágólapra másolva!
Ferencváros 9-6-ra kikapott a Bresciától pénteken a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborékrendszerű tornáján a Duna Arénában.

Gyengén kezdett a magyar csapat, ám 0-3 után még az első negyed vége előtt egyenlített. A második játékrészben újra három góllal meglépett a Brescia, a zöld-fehérek pedig ebben a nyolc percben nem tudtak betalálni.

A nagyszünet után Zalánki és Vámos góljával egy találatra felzárkózott Varga Zsolt együttese, de a vendégek jó védekezése miatt több hazai támadás is lövés nélkül fejeződött be, így továbbra is az olaszok vezettek.

Vámos Márton ismét kikaptak a Bresciától a vízilabda BL-ben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utolsó negyed első percében cserével végleg kiállították az olaszok kapusát, Marco Del Lungót, ám a Fradi úgy sem tudta gólra váltani az emberelőnyt, hogy a Brescia hálóját egy támadásig mezőnyjátékos őrizte. Az olaszok az ellentámadásból visszaállították a háromgólos különbséget, amelyet meg is őriztek.

A két együttes decemberi, ugyancsak Budapesten rendezett összecsapásán az olaszok 10-7-re győztek.

A mostani viadalon a negyedik, utolsó mérkőzésén ez volt a Ferencváros első veresége.

Férfi BL, csoportkör, 2. torna, B csoport (Budapest):
FTC-Telekom Waterpolo - Brescia (olasz) 6-9 (3-3, 0-3, 2-1, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Jaksic, Zalánki és Vámos 2-2

A BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik ilyen kör áprilisban, a nyolcas döntő pedig a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben lesz.

A végjátékba az A csoportból - amelynek küzdelmei most Rómában zajlanak - az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.