Vágólapra másolva!
Dejan Milosavljev bravúrjai ellenére is kikapott a Füchse Berlin a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első meccsén.

Ki ne emlékezne arra a testalkatában és védési stílusában is Sterbik Árpádra hajazó fiatal szerb kapusra, aki a Vardar Szkopjét a 2019-es, Telekom Veszprém elleni Bajnokok Ligája-döntőben hatalmas bravúrokkal sokkolta? Ő volt Dejan Milosavljev, aki abban a fináléban 23 évesen mutatott be földöntúli védéseket.

A fiatal kézilabdázónak az volt az utolsó mérkőzése az északmacedón együttesben, köszönhetően annak újabb anyagi csődjének. Milosavljev meglepetésre nem egy BL-csapatot választott következő állomáshelyének, hanem a stabil Európa-ligás Füchse Berlint, ahol Silvio Heinevetter távozása után azonnal első számú kapus tudott lenni.

Ebben képességei alapján abszolút nincs semmi meglepetés, elég, ha a kedd esti, Montpellier elleni El-negyeddöntő első mérkőzésén bemutatott bravúrokat figyeljük.

Ez a két csapat erőssége alapján sokkal inkább illik a BL-be, mint mondjuk a mind a 16 találkozóját elveszítő Zágráb. Hiába Milosavljev 13 védése a párharc első felvonásában, a franciák 32-29-es előnyt szereztek a visszavágóra. Többek között a francia válogatott Valentin Porte remek játékának köszönhetően, aki 8 gólja mellett olyan kínai figurákhoz asszisztált, mint itt Yanis Lenne találatánál.

Szita Zoltán csapata, a Wisla Plock szintén háromgólos hátrányba került a dán GOG Gudme ellen. A magyar balátlövő két gólt szerzett. Meglepetésre a Rhein-Neckar Löwen sem tudott nyerni Oroszországban, ahol a Chekhovskie Medvedi nézők előtt - a 13 gólos Alexander Kotov vezetésével - 33-32-es győzelmet arattak.

A Magdeburg a Kristianstad otthonában 34-28-ra megnyert összecsapás után már szinte biztos négyes döntősnek tekinthető. A visszavágókat április 20-án, kedden este rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről