Vágólapra másolva!
Hiába a világbajnok Vincent Gérard 16 védése, a Paris Saint-Germain hazai pályán 25-24-es vereséget szenvedett a Nantes csapatától a francia bajnokság vasárnapi mérkőzésén.

Még a világ talán második legerősebb bajnokságának számító Lidl Starligue-ben is 23 mérkőzést kellett várni arra, hogy Raúl González csapata pontokat veszítsen. Ráadásul tette ezt hazai pályán úgy, hogy riválisa szinte végig vezetve tudott nyerni ellene.

A rangadót mindkét oldalon remek kapusteljesítmények jellemezték, Vincent Gérard 16 védése és 41 %-os hatékonysága közel azonos a túloldalon szintén bravúrt bravúrra halmozó Emil Nielsen teljesítményével. A dán játékos eggyel mutatott be kevesebb védést, cserébe egy százalékkal hatékonyabban védett világbajnok riválisánál.

Némiképp szokatlan, hogy egy ekkora meccsen senki sem tudott négy gólnál többet szerezni támadásban. A Nantes győzelme óva intheti a Telekom Veszprémet a május közepi BL-negyeddöntős párharccal kapcsolatban, bár az a veszély eddig sem fenyegette a magyar csapatot, hogy lebecsüli Alberto Entrerríos együttesét.

A PSG-nek veresége ellenére sem kell aggódnia a címvédést illetően a francia bajnokságban, előnye a vesztett pontokat figyelve négy pont a Montpellierrel, kilenc pont a Nantes-tal szemben.

Mindent egy helyen az Eb-ről