A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Berlinbe igazolt a világ egyik legjobb balkezes játékosa

handball Horizontal
Denmark's right back Mathias Gidsel jumps to shoot during the men's preliminary round group B handball match between Denmark and Bahrain of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Martin BERNETTI / AFP)
Vágólapra másolva!
2022-től érvényes három évre szóló szerződést írt alá a német élvonalban szereplő Füchse Berlin kézilabdacsapátval a világbajnok dán jobbátlövő, Mathias Gidsel.

Az Origo olimpiát követő elemzésében is a közeljövő egyik legjobb játékosának tartott dán Mathias Gidsel idén még a dán GOG Gudme csapatában fog játszani, és 2022-től lesz az EHF-kupa előző kiírásában ezüstérmet szerző német csapat játékosa.

Gidsel az elmúlt két szezonban valósággal berobbant a világelitbe, az idei évben pedig már egyértelműen a sztárok között kell emlegetnünk. A januári világbajnokságon tagja volt az aranyérmes dán válogatottnak, és bekerült az All-Star csapatba is. A tokiói olimpián ezüstérmes lett a dán csapattal, de 46 góljának és 34 gólpasszának köszönhetően ő lett a torna legértékesebb játékosa. Eddigi 25 válogatott mérkőzésén 116 gólt szerzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!