Amerikai kosarast igazolt a Sopron Basket

Chicago Sky v Phoenix Mercury GettyImageRank2 wnba Horizontal SPORT BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - AUGUST 31: Shey Peddy #5 of the Phoenix Mercury high fives fans following the WNBA game against the Chicago Sky at the Footprint Center on August 31, 2021 in Phoenix, Arizona. The Mercury defeated the Sky 103-83. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétvégén kezdődik a magyar női kosárlabda-bajnokság és októberben az Euroliga is elrajtol. Ezekre többek közt egy új játékossal is készül a Sopron Basket.

"Shey Peddy személyében új játékossal bővül a keretünk. Érkezésével akár egy második Yvonne Turnert is találhatunk, hiszen rengeteg a párhuzam a két játékos pályája alakulásában és bizonyos fokig a karakterükben is" - mondta a klub ügyvezetője, Török Zoltán.

A soproniaknak azt követeően kellett igazolniuk, hogy kiderült, Napheesa Collier a WNBA szezont követően, egészségügyi okokra hivatkozva nem tud még decembertől sem a csapat rendelkezésére állni. A tengerentúlon Bri January és csapata fantasztikusan teljesít, ami azt jelenti, hogy akár a teljes október folyamán nélkülözniük kell az irányítót.

Shey Peddy a Phoenix Mercury mezében Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Christian Petersen

"Talán azt sem kell magyarázni, hogy Collier olimpiai bajnokként mekkora veszteség a csapat potentált játékerejét tekintve. Itt szeretném megjegyezni, hogy Colliert egész szezonra szerződtettük, december 1-től továbbra is a játékosunknak tekintem és ennek megfelelően fogunk eljárni vele kapcsolatban. Shey Peddy az utolsó phoenixi mérkőzését követően 5 nappal csatlakozik hozzánk, a teljes szezonra érkezik. Ahogy azt már az Euroliga sorsolást követően is nyilatkoztam, ebben az évben türelmet kérek szurkolóinktól, mert a rajtra koránt sem tud összeállni csapatunk. A fentebb vázolt események tükrében ez még inkább igaz" - mondta Török Zoltán a soproniak honlapjának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!