A világ legjobb kézilabdázóját is elcsábította az új szupercsapat

Sander Sagosen THW Kiel kézilabda
08 June 2021, Saxony-Anhalt, Magdeburg: Handball: Bundesliga, SC Magdeburg - THW Kiel, Matchday 33. Kiel's Sander Sagosen celebrates after scoring a goal. Photo: Ronny Hartmann/dpa (Photo by RONNY HARTMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb skandináv csapat, a Kolstad tűzte ki célul, hogy megnyerné a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligáját. A norvég klub több sztárjátékossal is már megállapodott, a világ egyik legjobbja, Sander Sagosen 2023-ban csatlakozik az együtteshez.

A Daniasport.hu megírta, hogy a jövőben a norvég Kolstad férfi kézilabdacsapata szeretne nagy célokért küzdeni. "Nagy nap ez Kolstadnak - és általában a norvég kézilabdának" - hangoztak el ezek a szavak vasárnap délután Trondheimben, ahol a Kolstad Handball csapata tartott sajtótájékoztatót. A klub célja, hogy 2024-re Norvégia legerősebb csapata legyen, de álmaik között szerepel a Bajnokok Ligája megnyerése is.

A norvég együttes a világ legjobbjai közül több kézilabdázó szerződtetését is bejelentette, a Kiel klasszisa, Sander Sagosen a 2023/2024-es idényben már a Kolstad játékosa lesz.

- nyilatkozta Sagosen.

Sander Sagosen jelenleg még a Kiel játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ronny Hartmann

Pénteken a Kolstadhoz csatlakozó norvég játékosok jelenlegi klubjai szinte egyszerre erősítették meg, hogy Sagosen (Kiel), Röd (Flensburg-Handewitt) és Gullerud (Magdeburg) távoznak szerződésük lejárta után a német csapatoktól. Természetesen a klubok szerették volna megtartani legjobb játékosaikat.

- mondta Szilágyi Viktor, a THW Kiel sportigazgatója.

A középcsapatnak számító Kolstad 2015-től szerepel a hazai ligában, most úgy tűnik, a skandináv sztárok megkapják azokat a feltételeket, amelyeket jelenleg a német klubjaiknál. Az Elverum 2012 óta minden évben megnyerte a bajnokságot, de ez a jövőben megváltozhat.

Mindent egy helyen az Eb-ről