Szabadságot kellett kivennie, hogy játszhasson a női kézivébé új sztárja

Kazakhstan v Sweden - Main Round Group II - 25th IHF Women's World Championship sports Horizontal HANDBALL WORLD CHAMPIONSHIP SPORT
Elin Hansson of Sweden in action during the 25th IHF Women's World Championship Main Round Group II match between Kazakhstan and Sweden at Ciutat de Castello on December 09, 2021 in Castello, Spain (Photo by David Aliaga/NurPhoto) (Photo by David Aliaga / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Magyar szemmel nézve kissé meghökkentő sztorit írt meg a svéd Aftonbaldet című lap, amely a most zajló női kézilabda-világbajnokság egyik svéd játékosát, Elin Hanssont mutatta be. A szélső eddig kiválóan játszik a vb-n, de csak azért lehet ott Spanyolországban, mert a munkahelye - egy ügyvédi iroda - szabadságot adott neki.

A 25 éves balszélső, aki eddig 18 gólt dobott, csak azért tudott pályára lépni a svéd válogatottal, mert munkahelye hozzájárult ahhoz, hogy ebben az időszakban ne kelljen dolgoznia.

A 25 éves játékos a svéd újságnak elmondta, hogy csak a kézilabdából nem tudna megélni. (A cikket a Facebookon a Dániasport.hu oldal tette közzé magyarul.)

Hansson a svéd bajnok Skuru csapatában játszik, de mellette teljes munkaidőben egy ügyvédi irodában dolgozik. Már a tokiói olimpián is nagyszerű teljesítményt nyújtott. A spanyolországi vb-n is remekül játszik eddig. A svéd lapnak elmondta, hogy bevételellenőrként dolgozik. Mindenképpen pozitív dolognak tartja, hogy a kézilabdázás mellett mással is foglalkozhat.

Elin Hansson, akinek szabadságot kellett kivennie, hogy a vb-n szerepelhessen Forrás: NurPhoto via AFP/David Aliaga/NurPhoto/David Aliaga

Azt is elmondta, hogy amikor a klubcsapatával idegenbeli meccsekre utaznak, akkor a hosszú buszutakon a laptopja segítségével látja el a munkáját.

Ugyanakkor egyetért a svéd szövetségi kapitány felvetésével, amely úgy szól, hogy jó lenne, ha külföldön, profiként játszana. Egyelőre azonban még nem vágott bele ebbe a kalandba. Nagy álma, hogy Dániában légióskodjon.

Az Aftonbladet azt is megírta, hogy nem Hansson az egyetlen a svéd válogatottban, aki a sport mellett más tevékenységet is végez. Evelina Källhage egy göteborgi egyetemen építőmérnöknek tanul nappali tagozaton. Clara Lerby részmunkaidős személyi asszisztens. Daniela de Jong: közgazdaságtant tanul szintén egy egyetemen. Vilma Matthijs Holmberg szintén egyetemi hallgató média és kommunikáció szakon. Jamina Roberts pedig vállalkozó.

Eredeti forrás