A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A későn ébredő lettek majdnem megfogták a svédeket

Oly ihockey Horizontal
Latvia's goaltender Ivars Punnenovs defends his goal as Sweden's Mathias Brome (2R) attacks during the men's preliminary round group C match of the Beijing 2022 Winter Olympic Games ice hockey competition between Sweden and Latvia, at the National Indoor Stadium in Beijing on February 10, 2022. (Photo by BRUCE BENNETT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd válogatott 3-2-re legyőzte a lett együttest a férfi jégkorongtorna csütörtöki játéknapján a pekingi téli olimpián.

A C csoport első mérkőzésén a svédek a 34. percben már 3-0-ra vezettek, Lucas Wallmark duplázott. A lettek a második harmad végjátékában szépítettek, a 47. percben pedig felzárkóztak egygólos különbségre - mindkét találatukat emberelőnyben szerezték -, de egyenlíteniük már nem sikerült.

A férfi tornán a három négycsapatos csoport győztese, valamint a legjobb második rögtön a negyeddöntőbe jut, a többi válogatottat párba sorolják és egymással játszanak a nyolc közé kerülésért. A délutáni programban találkozik egymással az előző olimpia ezüst- és bronzérmese, azaz Németország és Kanada, de rendeznek egy finn-szlovák rangadót is.

Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Svédország-Lettország 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!