Vágólapra másolva!
A Szedeák-Szeged és a Szolnok játssza szombaton a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjét Debrecenben. A Szolnok a második elődöntőben magabiztosan nyert a Kecskemét ellen. 

Azok után, hogy a Szeged megnyerte a Falco elleni negyeddöntőt és az Alba Fehérvár elleni elődöntőt, nagyon óvatosan kellett bánni azzal a kijelentéssel, hogy melyik csapat az esélyesebb egy-egy mérkőzésen. A Szolnok-Kecskemét elődöntő abszolút favoritja a szolnoki együttes volt. Ehhez képest az első negyed után a Kecskemét 19-9-re vezetett. Már az is nagyon elgondolkodtató volt a szolnokiak szempontjából, hogy 10 perc alatt mindössze 9 pontot tudtak dobni.

Várható volt, hogy a Szolnok ezt nem hagyja annyiban és a második félidő elejét nagyon megnyomta a favorit. Ez azt jelentette, hogy 10-0-al kezdett és 19-19-nél egyenlített. Innentől kezdve nagy dobópárbaj alakult ki. Innentől kezdve hatalmas dobópárbaj kezdődött, de ebből is a Kecskemét jött ki jobban, mert a bács megyeiek hárompontosai rendre beestek a Szolnok kosarába. 29-23-as kecskeméti vezetésnél jött is a szolnokiak időkérése. Ez sem segített, mert a Xavier Pollard és Wittman Krisztián vezérelte Kecskemét a nagyszünetben 40-36-ra vezetett.

A lila mezes kecskeméti csapat alaposan megnehezítette a Szolnok dolgát Forrás: 2016 GirgaszSportPhoto/Girgasz Peter

A második félidőben hatalmas harc bontakozott ki a két csapat között. A 24. percben a Szolnok utolérte ellenfelét, ekkor 43-43 volt az állás. 48-48-nál a bírók két technikait is kiosztottak a szolnokiaknak, az ezekből dobott büntetővel vette vissza a vezetést a Kecskemét. Ekkor hol egyik, hol másik csapat vezetett 1-1 ponttal. Ez azonban nem tartott sokáig, mert a Szolnok a harmadik negyed végét jól nyomta meg, s az utolsó szünetben 62-54-re vezetett.

Ez jelentős előnynek tűnt, csak az volt a kérdés, hogy a Szolnok belesétál-e abba a csapdába, amibe az Alba Fehérvár lépett a Szeged ellen. Nem lépett bele, így a második elődöntőt magabiztosan nyerte meg a Szolnok. Szombaton este 19.30-kor tehát a Szolnok a Szegeddel játszik a döntőben, míg a harmadik helyért az Alba Fehérvár és a Kecskemét csap össze.

Férfi kosárlabda Magyar Kupa elődöntő: Szolnoki Olajbányász - Kecskemét 92-81 (9-19, 27-21, 26-14, 30-27).