Vágólapra másolva!
A már biztos Bajnokok Ligája-induló Hydro Fehérvár AV19 fináléba jutott az osztrák jégkorongligában (ICEHL), miután az elődöntő ötödik mérkőzésén 4-1-re győzött a Villach otthonában és 4-1-re megnyerte a párharcot.

Az osztrák liga elődöntőjébe első alkalommal bejutott Fehérvár a múlt csütörtöki nyitányon hosszabbítás után kapott ki Villachban, szombaton pedig otthon 6-3-mal vágott vissza, majd hétfőn ismét Villachban 4-0-ra diadalmaskodott. Szerdán a hirtelen halál már a Volánnak segített 5-4-gyel, így egyetlen siker választotta el a gárdát a finálétól.

A másik ágon az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg már bejutott a döntőbe, ez egyben azt is jelentette, hogy a Fehérvár a következő idényben indulhat a Bajnokok Ligájában.

A Dunaferr volt a legutóbbi magyar klub, amely 25 évvel ezelőtt - az akkor még BEK-nek hívott - legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhetett.

Az elődöntős párharcot lezáró pénteki összecsapás gól nélküli első harmada után a székesfehérvári együttes kétszer is betalált, és

bár a házigazda szépített, a záró húsz percben Erdély Csanád duplája eldöntötte a mérkőzést.

A Red Bull Salzburg elleni lesz az első finálé a székesfehérvári együttes történetében.

Elődöntő, 5. mérkőzés:
Villach (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
a magyar csapat gólszerzői: Horváth M. (24.), Magosi (35.), Erdély (48., 60.)
A párhacot 4-1-re a Fehérvár nyerte.

Mindent egy helyen az Eb-ről