Vágólapra másolva!
Drámai körülmények között, öt másodperccel a lefújás előtt szerezte meg bent maradáshoz szükséges győztes gólt a KIF Kolding a dán férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának utolsó meccsén.

A 14 elsőségével rekordbajnok Kolding, amelyik 1984 óta folyamatosan tagja a dán élvonalbeli bajnokságnak - és 2019-ben még az EHF-kupa négyes döntőjében szerepelt - idén pocsék szezont fut: a Holstebro ellen úgy kellett pályára lépniük, hogy tudták, ha nem nyernek, akkor 38 szezon után búcsúznak az élvonaltól.

Nos, nem sokon múlt... 28-28-as állásnál másodpercekkel a meccs vége előtt a győzelemért támadhatott a Kolding, de a vendégek kapusa hárítani tudott. A kipattanó viszont visszakerült Koldinghoz, Peter Balling pedig nem habozott és bevágta a labdát a kapuba.

A Kolding így - átmenetileg - megmenekült, ahogy a szintén 19 pontot szerző Holstebro is, nem úgy az ugyancsak 19 ponttal (ami klubrekordot jelent) végző Ringsted, amelyik a következő szezonban már biztosan másodosztályú lesz. De még a Kolding is lehet az, ha utolsó lesz abban a rájátszásban, amelyben további három csapattal kell megmérkőznie a bentmaradásért.

Mindent egy helyen az Eb-ről