Vágólapra másolva!
A Buducnost elleni mérkőzésen megsérült Fodor Csenge, a Győri Audi ETO balszélsője, aki így kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot.

A játékos a kivizsgálást követően kapta meg a rossz hírt, miszerint

biztosan lemarad a 2022. november 4-én rajtoló kontinensviadalról.

Jó hír, hogy műtétre nincs szükség, de így is több hetes kihagyással kell számolnia a játékosnak - adta hírül az ETO honlapja.

A Buducnost elleni találkozón Fodor Csenge egy indítás után gólt szerzett, azonban jobb térde a leérkezéskor megsérült. A játékos fájdalmat érzett, ezért a válogatott edzőtábora előtt a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban Dr. Balogh Péter csapatorvosnál jelentkezett kivizsgálásra.

Fodor Csenge is kihagyja az Eb-t Forrás: Istvan Derencsenyi/Istvan Derencsenyi/Istvan Derencsenyi

„Az elvégzett MRI vizsgálat igazolta a jobb térdben a külső holdasporc rögzítő lemezének sérülését. Jó hír, hogy műtéti beavatkozásra nincs szükség, azonban

– nyilatkozta a klub csapatorvosa.

Nagyon nem jó hír Fodor sérülése, mivel két balátlövő,

Szöllősi-Zácsik Szandra és Háfra Noémi is hiányozni fog, szintén sérülés miatt.

A nemzeti csapat szombaton Románia, jövő hétfőn pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott jövő szerdán utazik Ljubljanába, ahol jövő pénteken Svájccal, két nappal később Horvátországgal, majd november 8-án Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Frissítés:

A magyar szövetség (MKSZ) honlapja közölte: Fodor helyét Korsós Dorina, a Rapid Bucuresti balszélsője veszi át a keretben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!