Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Huszonhárom játékost hívtak meg a januári Európa-bajnokságra, valamint a februári világbajnokságra készülő bő keretükbe Mihók Attila és Cseh Sándor, a női vízilabda-válogatott társkapitányai.

A magyar szövetség hétfői beszámolója szerint a két szakember az őszi edzések, illetve a múlt heti felmérők alapján állította össze az együttest. A gárda jövő keddtől kezdi meg a felkészülést az Eindhovenben sorra kerülő kontinensviadalra. A keret tagja Rybanska Natasa is, aki sérülése miatt jelenleg nincs olyan állapotban, hogy bevethető legyen, de ha december közepére sikerül utolérnie önmagát és társait, akkor lehet esélye az Eb-szereplésre.

A magyar csapat az olimpiai szereplés kiharcolásáért utazik Eindhovenbe Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Alapvetően a tesztek adtak választ a kérdéseinkre, azaz a keretet leginkább a fizikai felkészültségi paraméterek alapján állítottuk össze, de természetesen a posztokat is figyeltük, akit lehetett, több szerepkörben is kipróbáltunk - adott rövid betekintést a kerethirdetés rejtelmeibe Mihók Attila. - Mindezek alapján Sanyival elég hosszan beszéltük át, hogy kiket hívjunk meg, és végül a most kihirdetett névsor mellett döntöttünk.

Hatalmas lesz a tét

Az eindhoveni Eb-re, majd a dohai világbajnokságra egyformán 15 játékos nevezhető. A válogatott jelen állás szerint december közepén vív két felkészülési mérkőzést Kína ellen hazai medencében, majd a két ünnep között jó eséllyel Spanyolországban edzőtáborozik.

A magyar női válogatottnak még nincs olimpiai kvótája,

ezt legközelebb a január 5. és 13. között sorra kerülő Európa-bajnokságon szerezheti meg azzal, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz.

A női válogatott felkészülési kerete
Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Parkes Rebecca (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE)

Mindent egy helyen az Eb-ről