Megszólalt a saját edzőjét bohócnak nevező magyar hokis a szenzációs feljutás után

Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott egy elképesztően kiélezett és drámai mérkőzésen 2-1-re nyert Szlovénia ellen a bolzanói divízió I/A-világbajnokság utolsó játéknapján, ezzel feljutott az elit-vb-re. A szenzációs sikert követően a csapatkapitány Erdély Csanád, valamint a románok elleni meccs után meglepő nyilatkozatot adó Galló Vilmos értékelte a vb-n nyújtott bravúros teljesítményt.

Erdély Csanád még fel se fogta, hogy mit ért el a hokiválogatott

"Óriási, fel se fogtuk még azt, hogy ilyen körülménynek között ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani. Ilyen karakteres csapat már nagyon régen volt a válogatottnál. Az utolsó egy percben ott kellett ülnöm a büntetőpadon, hát elképesztő érzést váltott ki belőlem ez az egész" - mondta a Sport TV-nek a könnyeivel küzdő csapatkapitány, Erdély Csanád.

A tudásszintje lehet, hogy jobb volt a szlovén csapatnak, de a szíve nem volt nagyobb. Amit Bálizs Bence megcsinált a kapuban, az frenetikus volt. Nagyon összekovácsolt minket ez az egy hét. Ezt még vissza fogjuk nézni sokszor" -

tette hozzá a magyar csapat játékosa.

magyar jégkorong-válogatott
A magyar jégkorong-válogatott elképesztő sikert aratott a bolzanói vb-n
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"Srácok írjunk történelmet - ezt mondtuk magunknak és csak összehoztuk. Abszolút odatette magát mindenki, ezekről a srácokról mind elmondható, hogy szépen beleálltak a meccsekbe. Végigcsináltuk ezt a tornát, és elképesztő, hogy 3000 ember jött szurkolni nekünk Magyarországról. Erre még kell aludni párat, hogy elhiggyem" - zárta gondolatait az eksztázisba került csapatkapitány.

Galló Vilmos megbánta a románok elleni meccs utáni nyilatkozatát

Erdély Csanád után a magyar válogatott másik játékosa, a románok elleni vereség után Don MacAdam szövetségi kapitányt bohócnak nevező Galló Vilmos is megszólalt, aki újra elnézést kért korábbi nyilatkozatáért.

"Úgy küzdöttünk, mint egy csapat. Bocsánatot kell kérnem újra az edzőnktől, nagyon sajnálom, hogy ez így történt, de minden meg lett beszélve és a körülmények ellenére is kiharcoltuk a feljutást. 

Lehet, hogy ennek így kellett történnie, de én megbántam. Szerencsére minden jól alakult" -

mondta Galló Vilmos a szenzációs siker után.

Kapcsolódó cikkek