Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Határ Bernadett is bekerült a magyar női kosárlabda-válogatott keretébe, amely az augusztus 19. és 25. között Ruandában sorra kerülő világbajnoki előselejtezőre készül.

A 208 centis center februárban, a sikertelen olimpiai kvalifikáció után nyilatkozott úgy, hogy nem kíván többé szerepelni a válogatottban, végül azonban, ahogyan a szövetség honlapja kiemeli, a 29 éves játékos folytatja pályafutását a nemzeti csapatban.

IMG_7050
Határ Bernadett visszatér a magyar válogatottba
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Völgyi Péter szövetségi kapitány együttese Szenegál ellen kezd, azután a Fülöp-szigetek csapatával, majd - egy pihenőnapot követően - Brazíliával csap össze Kigaliban.

A válogatott július 15-én kezdi a felkészülést, és négy edzőmérkőzést játszik: augusztus 1-jén és 2-án Montenegróban a házigazdákkal találkozik, egy héttel később pedig a cseh együttes látogat Székesfehérvárra.

A tornán a magyaroknak az első helyen kell végezniük ahhoz, hogy kvótát szerezzenek a vb-selejtezőkre - ahova egyébként majd a 2025-ös Európa-bajnokságról is eljuthatnak.

A közvetlen kvalifikáció küzdelmeire 2026 márciusában kerül sor. A két év múlva esedékes berlini világbajnokság selejtezőjében 24 válogatott lesz érdekelt, a két előselejtezős csapat mellett 22 gárda a 2025-ös kontinenstornák legjobbjai közül kerül ki.

A 2026-os világbajnokságon 16 válogatott szerepel. Az előző, 2022-es vb-n - amelynek Ausztrália adott otthont - még csak 12 csapat vett részt.

A vb-előselejtező csoportbeosztása:
Mexikóváros:
A csoport: Koreai Köztársaság, Mali, Csehország, Venezuela
B csoport: Mexikó, Montenegró, Új-Zéland, Mozambik

Kigali:
C csoport: MAGYARORSZÁG, Szenegál, Brazília, Fülöp-szigetek
D csoport: Nagy-Britannia, Ruanda, Argentína, Libanon

A magyar válogatott vb-előselejtezős kerete:
Dombai Réka, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Kányási Veronika, Kiss Virág, Lelik Réka, Mányoky Réka, Miklós Melinda, Papp Klaudia, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ágnes, Varga Alíz

 

Mindent egy helyen az Eb-ről