Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A címvédő Győrnek egy, a bajnok Ferencvárosnak két román ellenfele lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A csütörtökön Bécsben rendezett sorsoláson eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében a győriek találkoznak Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel; a Fradi kézilabdacsapata pedig az Európa-liga-címvédő Storamar mellett többek között megmérkőzik a román bajnok CSM Bucuresti-tel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Gloria Bistritával is.

Fradi, Klujber Katrin, FTC-Rail Cargo Hungaria, kézilabda
A Fradi kétszer is utazhat majd Romániába a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az előző idényhez képest, amikor igazi halálcsoportba kerültünk, most jóval inkább hasonló erősségűnek gondolom a két csoportot, de 

annak azért örülök, hogy csak egy dán riválissal találkozunk majd

 – mondta a fradi.hu-nak az FTC vezetőedzője, Allan Heine a sorsolás után. – Nagy összecsapások lesznek, de a Bajnokok Ligájától nem is várhatunk mást, biztos vagyok benne, hogy szoros, színvonalas mérkőzéseket láthatnak majd a szurkolók. A Ferencvárosnál csak a győzelem elfogadható, ebben a szellemben küzdünk majd ebben a sorozatban is. Szeretném, hogy a csoport elején, az első két helyen végezzünk, de sok munka vár ránk ehhez."

A Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg (korábban Bietigheim) a győri; Szemerey Zsófia és Vámos Petra új együttese, a francia Metz HB a ferencvárosi érdekeltségű nyolcasba került – írta az MTI.

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak.

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)
B csoport:
Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán)

A sorsolást megelőzően az európai szövetség 

kihirdette az előző BL-kiírás álomcsapatát, amelybe négy győri játékos is bekerült: 

a legjobb kapus Sandra Toft, a legjobb jobbszélső Győri-Lukács Viktória, a legjobb irányító Stine Oftedal, a legjobb védőjátékos pedig Line Haugsted lett.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről