A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia hivatalos megnyitója csak péntek este lesz, azonban a magyar női kézilabda-válogatott már csütörtökön megkezdi szereplését az ötkarikást játékokon, ráadásul egyből a házigazda francia csapat ellen. A találkozó előtt Golovin Vlagyimir remek hangulatú edzést vezényelt a lányoknak, akiknek a célja, hogy legalább a negyeddöntőig eljussanak az olimpiai kézilabda tornán.

Az olimpiai kézilabdatorna B csoportjából kiemelkedik a házigazda, címvédő és világbajnok francia csapat, amellyel a mieink az első mérkőzésüket játsszák csütörtök este hét órától. 

A pozitív élmények a fáradtságot is elnyomják, ezért is lenne fontos, hogy jó meccseket játsszunk, és eredményesek legyünk" 

- Golovin Vlagyimir a magyar szövetség honlapján.

A női kéziválogatott tagja remek hangulatú edzéssel készültek a franciák ellen
Fotó: MOB-Média: Molnár Ádám

A szövetségi kapitány hozzátette, az első párizsi edzésük jól sikerült, látta a lányokon a koncentráltságot.

„Mindenki tudja, miért jöttünk, és nagy siker az olimpiai kijutás, de nyilván azért dolgozunk, hogy itt is eredményesek tudjunk lenni. Csak egy csapat nyerheti meg az olimpiát, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a céljainkat, beteljesítsük a vágyainkat, élvezzük a játékot és minél nagyobb sikert szerezzünk Magyarországnak és magunknak” – tette hozzá Golovin.

1976, 1980 és 2004 után negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. A nők nyolcadszor tagjai az ötkarikás torna mezőnyének, legjobb eredményük a 2000-es ezüstérem, legutóbb, a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva hetedikként zártak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!