A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Továbbra sem csitul a kanadai női fociválogatott körül kirobbant botrány, ami után már a csapat szövetségi kapitánya sem lehet ott a válogatott mellett.

Korábban megírtuk, hogy a kanadai női olimpiai labdarúgó-válogatott két munkatársát hazaküldték, miután Új-Zéland panaszt tett, hogy egy drónnal kémkedtek az edzésükön. Az új-zélandi csapat munkatársai észrevették, hogy hétfőn egy drón repked az edzésük felett St Etienne-ben, ezután bejelentették az esetet a rendőrségnek, és a drón pilótáját előállították, akit egyébként a kanadai csapat egyik munkatársaként azonosítottak. Az illetőt a francia rendőrség őrizetbe vette.

Paraguay v Canada: Group C - 2024 Concacaf W Gold Cup
Bev Priestman olimpiája nem a tervek szerint alakut
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A Kanadai Olimpiai Bizottság később megerősítette, hogy Jasmine Mander segédedzőt és Joseph Lombardi elemzőt az incidenst követően kirúgták a csapatból és hazaküldték őket. Bev Priestman vezetőedző szintén visszalépett az Új-Zéland elleni mérkőzés kapcsán az edzői posztjáról, július 25-én, csütörtökön a segítője vezette a csapatot és miután eltiltották az edzőt, továbbra is Andy Spence vezeti majd a címvédő együttest, amely 2-1-re nyerte meg első meccsét.

A kanadai olimpiai bizottság meg sem várta a a párizsi szervezők vizsgálatának a végét, saját hatáskörben tiltotta el az edzőt a játékok végéig, így ő biztosan nem lesz már ott a focicsapat mellett. .

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!