Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Magyar válogatott játékosokkal erősítene a közeljövőben a Veszprém férfi kézilabdacsapata.

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba júniusban többször is elmondta, hogy a jövő veszprémi csapata magyarokkal épül, a vezetőségnek eltökélt célja, hogy idővel minél több magyar játékos szerepelhessen a keretben. Nagy László sportigazgató a vehir.hu helyi hírportálnak azt mondta, maximálisan azonosul a vezérigazgató törekvéseivel.

Férfi kézilabda-válogatott médianyilvános edzés, Felcsút, kézilabda, edzés, 2024. 07. 01., Magyar Kézilabda Szövetség
 Nagy Lászlónak határozott elképzelése van a jövő Veszprémjéről
Fotó: Polyák Attila - Origo

Elárulta, Ilic Zorant már idén nyáron vissza akarták hozni, de klubja, a német HSV Hamburg tárgyalni sem volt hajlandó az eladásáról.

Ettől függetlenül nem mondtunk le a játékosról. Hogy mi lesz 2025-ben, az még a jövő zenéje

 - nyilatkozta Nagy László.

Hozzátette, a kölcsönadott játékosaik visszatérésére is számítanak.

Fazekas Gergő mellett Lukács Pétert, illetve Palasics Kristófot és Mikler Krisztiánt is visszavárjuk.

 Szívből reméljük, hogy a kölcsönben töltött éveik alatt olyan tapasztalatokkal tudnak gazdagodni, melyek segítségével meghatározó szereplőkké tudnak majd válni a csapatunkban" - magyarázta.

Az irányító Fazekas az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, illetve lengyel bajnok és kupagyőztes lett az Orlen Wisla Plock színeiben.

FAZEKAS Gergõ
Fazekas Gergőt is visszavárja a Veszprém
Fotó: Purger Tamás / MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

 A jobbátlövő Lukács a norvég élvonalban és a kupában is ezüstérmet szerzett az Elverummal. A kapus Palasics Kristóf negyedik lett a spanyol bajnokságban a CB Ciudad de Logrono csapatával, amely a Spanyol Kupában a döntőig, a Király Kupában az elődöntőig jutott.

A Veszprém felnőtt keretében az elmúlt idényben csak egy magyar kézilabdázó - Ligetvári Patrik - szerepelt, de a bajnoki mérkőzéseken rendszeresen játéklehetőséget biztosítottak a klub akadémiáján szereplő kézilabdázóknak. A fiatalok több mint 1100 percet töltöttek a pályán az NB I-ben, a másodosztályban pedig a tabella második helyén végeztek.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről