Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott kiütéses győzelmet aratott a kétszeres NBA MVP Nikola Jokicsot felvonultató Szerbia ellen az Abu Dhabiban rendezett felkészülési meccsen.

A Team USA egy ötmeccses sorozattal hangol a június 26-án kezdődő párizsi olimpiára, ennek keretében pedig lejátszotta harmadik mérkőzését is. Az Abu-Dhabiban megrendezett találkozón a címvédő Steph Curry vezérletével játsszi könnyedséggel verte meg azt a Szerbiát, melynek soraiban ott volt az NBA kétszeres MVP-je, Nikola Jokics is.

Az amerikaiak a szokásos kényelmes kezdés után egy 16-2-es rohammal 56-42-es előnyre tettek szert, a félidőre pedig 59-45-ös vezetéssel vonulhattak az öltözőbe.

A harmadik negyedet 11 ponttal nyerték, így a végén már ki is engedhettek, de még így is 105-79-re nyertek.

A meccs legjobbja a 24 pontig jutó, 9 triplakísérletéből 6-ot bevágó Steph Curry volt. 

Bem Adebayo 17 ponttal és 8 lepattanóval, Anthony Edwards 16 ponttal, míg Anthony Davis 7 pontja mellett 6-6 blokkal és lapattanóval zárt. Szerb oldalon Jokics volt a legeredményesebb, ő 16 pontot és 11 lepattanót könyvelhetett el.

Az amerikaiak ezzel befejezték a közel-keleti vendégeskedést, a felkészülésüket Londonban zárják, ahol július 20-án Dél-Szudánnal, 22-én pedig Németországgal játszanak egy-egy meccset.