A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers kétszeres olimpiai bajnok sztárja, LeBron James lesz az amerikai csapat férfi zászlóvivője a párizsi ötkarikás játékok pénteki nyitóünnepségén.

A 39 éves, négyszeres NBA-győztes szupersztár hétfőn tudta meg, hogy rá esett a választás, mindössze néhány órával azelőtt, hogy az olimpián toronymagas esélyes amerikai válogatott összecsap a vb-címvédő németekkel felkészülési mérkőzésen Londonban. A Los Angeles Lakers klasszisa lesz hazájából harmadik - de az első férfi - kosaras, aki vezeti az amerikai delegációt a nyitóünnepségen - írja az MTI. A 2004-es athéni olimpián Dawn Staleyt, 2021-ben Tokióban pedig Sue Birdöt érte a megtiszteltetés.

A női zászlóvivő személyét a következő napokban hozza nyilvánosságra az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága. A nemzetközi bizottság a 2021-es játékok előtt döntött úgy, hogy minden országot két zászlóvivő vezessen a ceremónián.

A negyedik olimpiájára készülő James 20 évvel ezelőtt az athéni játékokon szerepelt először ötkarikás eseményen, ekkor bronzérmmel, 2008-ban és 2012-ben pedig aranyéremmel tért haza. 

Az amerikai kosarasok között ő lesz a legidősebb olimpiai részvevő, ezzel Larry Bird rekordját adja át a múltnak, aki 35 éves és 230 napos korrekorddal tartotta az eddigi csúcsot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!