Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Életének 87. évében meghalt Novák Ferenc, a Budapesti Honvéd vízilabda-szakosztályának korábbi vezetője.

Novák Ferenc 1998-ban a Budapesti Honvéd és a Bp. Spartacus fúziójának köszönhetően érkezett a Dózsa György útra, és megkezdte egy sikercsapat építését.

A Budapesti Honvéd közösségi oldalán kiemelik, hogy Novák Ferencet a törekvéseiben és küzdelmeiben az örök optimizmusa és a hite vezette, harcait szerényen, jósággal, emberséggel vívta, olyan természetességgel, amellyel minden kaput meg tudott nyitni – a medence parton, a sportpolitikában vagy éppen a szponzorok világában.

87 évesen meghalt Novák Ferenc, a Honvéd legendája
Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület/Facebook

Novák Ferenc csendes profizmussal vált fogalommá a magyar vízilabdasportban úgy, hogy ő maga sosem vízilabdázott: gyermekként a labdarúgást választotta, előbb a Fradiban, majd közel két évtizeden át Érden védett.

A munkája révén került kapcsolatba a Bp. Spartacusszal és a vízilabda sporttal. Megszerette, megtanulta és magáénak érezte a medencék világát, olyannyira, hogy 1972 és 1998 között a Budapesti Spartacus, majd a fúzió után 2014-ig a Budapesti Honvéd vízilabda-szakosztályát vezette, és halála napjáig szakosztályigazgató-helyettesként ténykedett a csapat mellett.

Novák Ferenc teremtett olyan hátteret, amelynek köszönhetően a kétezres években a Westel támogatásával Domino-BHSE néven sorozatban hat bajnoki címet, 2004-ben pedig Bajnokok Ligája és Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

Személyiségének köszönhetően a magyar vízilabdázás Feri bácsija lett.

Tisztelettel és mély szeretettel tekintettek rá korszakos játékosok, olimpiai bajnokok, feltörekvő tehetségek – a legkisebbektől a legnagyobbakig. 

Figyeltek a szavára az egyesületi elnökök, a legfontosabb cégvezetők, a csapat háttéremberei, az irodai dolgozók, a takarítók és a kisegítők, és ami az emberi értékeket még hitelesebbé teszi: őszinte elismeréssel szólnak róla a legnagyobb riválisok is.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről