Vágólapra másolva!
Anyagi okok miatt komoly veszélybe került a magyar válogatott Zalánki Gergőt is foglalkoztató Pro Recco csapatának indulása a férfi vízilabda Bajnokok Ligája következő idényében.

Az MTI a vlv.hu szakportálra hivatkozva azt írja, hogy az olasz klub július 5-én jelentette be, hogy Gabriele Volpi főtámogató, az Orlean Invest csoport elnöke befejezi a Pro Recco szponzorálását.

Maurizio Felugo klubelnök elsősorban helyi, ligúriai vállalkozásokra számít a csapat további működtetésének finanszírozásához, de a legfrissebb hírek szerint egyelőre eredménytelenül próbálja betölteni a Volpi távozásával keletkezett űrt.

Zalánki Gergő 2021 nyarán igazolt a Pro Reccóhoz
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Felugo egy genovai lap, az Il Secolo XIX hasábjain azt közölte, hogy elsősorban a saját utánpótlásukra koncentrálnak majd. Az olasz bajnokság következő idényében biztosan indulnak, arra viszont kevés esély van, hogy a BL-ben is szerepeljenek. Ha sikerül támogatókat találniuk, akkor a selejtezőben kezdenek, ha nem, akkor nem lesznek ott az európai mezőnyben.

A klubelnök azt kérte a játékosoktól, hogy egyelőre maradjanak, tartsanak ki, várják meg, hogy a klubvezetés erőfeszítései eredménnyel járnak-e. Aki nem vállalja a bizonytalanságot, az szabadon kereshet magának más csapatot.

A Pro Recco 35-szörös olasz bajnok, 11-szer nyerte meg a Bajnokok Ligáját vagy annak jogelődjét. Az előző idényben is döntősvolt a BL-ben, de kikapott a Ferencvárostól.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről