A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A francia Neptunes de Nantes csődje miatt főtáblára került a női kézilabda Európa-ligában a Motherson Mosonmagyaróvár.

Horváth Péter operatív igazgató szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntése alapján a francia csapat helyett a Mosonmagyaróvár lesz a kiemelt, azaz nem a harmadik selejtezőkörben, hanem egyből a januári csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa-ligában.

Nagy öröm számunkra, hogy a csoportkörbe kerültünk. Sorozatban negyedszer vagyunk ott a második számú kupasorozat legjobb 16 csapata között, ezzel is tovább épül a klub. Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetség és az EHF közbenjárását."

 - mondta Szász-Fejér István, az MKC klubigazgatója.

A Mosonmagyaróvár bronzérmes lett az előző szezonban
Fotó: mkcse.hu

A Mosonmagyaróvár eredetileg a dán Fredrikstad BK és a svájci GC Amicitia Zürich párharcának győztesével csapott volna össze a főtábláért, az ottani továbbjutó így automatikusan a csoportkörbe jut.

A sorozatban még két magyar csapat érdekelt: a Vác az első selejtezőkörben a holland Cabooter Fortes Venlóval találkozik, míg a második fordulóban bekapcsolódó Debrecen a szlovák bajnok Dunaszerdahellyel vagy a román SCM Ramnicu Valceával csap össze.

A Nantes - Pásztor Noémi és a junior Európa-bajnok Kajdon Blanka együttese - július 31-én közölte, hogy többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, így a csapat is csődöt jelentett. Pásztor azóta a román bajnoki címvédő CSM Bucuresti csapatához igazolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!