A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Völgyi Péter keretet hirdetett a ruandai világbajnoki előselejtezőre.

A magyar szövetség honlapján megjelent névsorban egy légiós, a Valenciát erősítő center, Határ Bernadett kapott helyet. A magyar bajnok DVTK-t hárman képviselik, a legtöbb játékost, négyet a Győr adja a csapatba.

A világbajnoki előselejtező jövő hétfőtől vasárnapig lesz Ruandában, ahol a magyarok a csoportkörben sorrendben Szenegállal, a Fülöp-szigetekkel és Brazíliával találkoznak. A kvartettből az első kettő jut az egyenes kieséses szakaszba, az előselejtező győztese kerül a vb-selejtező mezőnyébe, amelyre 2026 márciusában kerül sor - írja az MTI.

kosárlabda, Határ Bernadett
Határ Bernadett az egyetlen légiós a magyar keretben
Fotó: Origo - Csudai Sándor

A két év múlva esedékes berlini világbajnokság selejtezőjében 24 válogatott lesz érdekelt, a két előselejtezős csapat mellett 22 gárda a 2025-ös kontinenstornák legjobbjai közül kerül ki.

A 2026-os világbajnokságon 16 válogatott szerepel. Az előző, 2022-es vb-n - amelynek Ausztrália adott otthont - még csak 12 együttes vett részt.

A magyar női kosárlabda-válogatott kerete:
Angyal Barbara (SERCO UNI Győr), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Határ Bernadett (Valencia Basket), Kányási Veronika (DVTK HUN-Therm), Kiss Virág (SERCO UNI Győr), Lelik Réka (DVTK HUN-Therm), Miklós Melinda (DVTK HUN-Therm), Studer Ágnes (NKA Universitas Pécs), Török Ágnes (NKA Universitas Pécs), Tóth Franka (TFSE-MTK), Varga Alíz (Sopron Basket)

A vb-előselejtező csoportbeosztása:
Mexikóváros:
A csoport: Koreai Köztársaság, Mali, Csehország, Venezuela
B csoport: Mexikó, Montenegró, Új-Zéland, Mozambik
Kigali:
C csoport: MAGYARORSZÁG, Szenegál, Brazília, Fülöp-szigetek
D csoport: Nagy-Britannia, Ruanda, Argentína, Libanon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!