A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A német újraegyesítés ötvenéves évfordulója alkalmából az ország pályázhatna a 2040-es nyári olimpiára, és két nagyváros, keletről Berlin, nyugatról Hamburg lehetne házigazda - fogalmazott Iris Spranger, sport és belügyekért felelős berlini szenátor - adta hírül az MTI.

Hozzátette: nem zárnák ki más városok jelentkezését sem. A dpa német hírügynökség értesülése szerint a két nagyváros között már voltak egyeztetések. Szerinte nagyon kedvező lenne, ha Hamburg tengeri adottságait egyesítenék Berlin - mint nemzetközi és sport metropolisznak és a legzöldebb német nagyváros - értékeivel. Spranger hozzátette: az idei labdarúgó Európa-bajnokság megmutatta, hogy a főváros képes nagy sporteseményeket szervezni, megvan az ehhez szükséges infrastruktúra, logisztika, tapasztalat és szakértelem.

Berlin Ostbahnhof
Berlin mellett még Hamburg lehetne a játékok otthona.

A német szövetségi kormány már hivatalosan is előkészítette az utat az olimpiai pályázathoz, és Nancy Faeser belügyminiszter augusztus elején aláírta az erről szóló megállapodást a Német Olimpiai Bizottsággal, valamint azokkal a tartományokkal és városokkal, amelyek érdeklődnek az ötkarikás rendezés iránt. 

Németország eddig két nyári olimpiának adott otthont: 1936-ban Berlin és 1972-ben München volt rendező város.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!