A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNKrizsán Xénia
19:35AtlétikaHétküzdés - súlylökés
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia női gyeplabdatornájának elődöntője, a Kína-Belgium meccs nem múlt el botrány nélkül, ugyanis az ázsiaiak egyik játékosa szándékosan eltalálta a labdával az ellenfelét a lefújást követően.

A kínaiak és a címvédő hollandok jutottak döntőbe a párizsi olimpia női gyeplabdatornáján. Az ázsiai együttes az elődöntőben büntetőkkel győzte le Belgiumot, majd a rendes játékidő lefújása után botrányos jelenetek zajlottak a pályán. 

A mérkőzés végét jelző sípszót követően Fan Yunxia néhány méterről hatalmas erővel bombázta az ütőjével a labdát az ellenfeléhez, akit alaposan el is talált. 

A sértett a belga Delphine-Daphne Marien volt, aki összeesett a földön, majd ezek után lökdösődni kezdtek a játékosok és az edzők is a pályára tódultak. 

A szurkolók hangos füttyszóval fejezték ki ellenszenvüket a kínai játékos irányába, aki sárga lapot kapott, így megúszta a kiállítást.

A Hollandia-Kína döntőt péntek este 20 órától rendezik, a bronzéremért pedig Argentína és Belgium csap össze 14 órakor a párizsi olimpián.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!