Vágólapra másolva!
A Veszprém HC 39-30-ra kikapott a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Parádés formában utazott Portugáliába a Veszprém, ugyanis idén mind az öt meccsét megnyerte. A bajnokságban a Dabas, a Balatonfüred és a Budakalász sem okozott gondot a bakonyiaknak, míg a BL-ben a Füchse Berlint és a PSG-t győzte le.

Füchse Berlin - Telekom Veszprem
Kiütötték a Veszprémet a kézilabda-BL-ben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A meccs elején a csapatoknak szinte nem volt alkalmuk védekezni, sőt visszarendeződni sem, olyan gyors iramot diktált mindkét oldal - derült ki az MTI beszámolójából. A portugálok 6-3-ra elléptek, az első tíz percben összesen 17 gól született, majd némileg visszavettek a rohanásból a felek. Ekkor a Veszprém felzárkózott mínusz egyre, de a Sporting minden hibát kihasznált, és amikor 13-9-re megint ellépett, Xavier Pascual Fuertes vezetőedző időt kért. Nagyon kevés hibával kézilabdázott a lisszaboni együttes, ugyanez a vendégekről nem volt elmondható. A lövések pontosságában és a védekezés hatékonyságában is volt különbség, és a játék képe nem is változott a szünetig, a magyar bajnoki címvédő nem tudott mit kezdeni ellenfele rendkívüli tempójával és pontos játékával. 

Az első félidő végén már - az addigi legnagyobb különbség - hat gól volt a csapatok között. 

A második felvonás elején is lerohanták a portugálok a vendégeket, 6-1-es sorozatuk után már tíz gól volt a különbség, ráadásul a bakonyiak olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beállója, Ludovic Fabregas kivált a játékból sérülés miatt.

Amikor már biztossá vált a hazaiak kiütéses sikere, nem erőltették a rohamtempót, de továbbra is éltek szinte minden lehetőséggel. Egy 4-0-s sorozattal csökkentette hátrányát a Veszprém, de annyi ideje már nem volt, hogy elkerülje a súlyos vereséget.

A Veszprém korábban semelyik nemzetközi kupasorozatban nem kapott 23 gólt egy félidő alatt - mint most az első felvonásban -, az összesen kapott 39 találat pedig negatív rekord-beállítás a BL-ben. 

Nedim Remili hét, Szergej Koszorotov öt gólt lőtt, Rodrigo Corrales egy, Mike Ulrich Jensen két védéssel zárt. A hazaiaknál Martím Costa és Francisco Costa hét-hét, Orri Freyr Thorkelsson hat találattal, Andre Bergsholm Kristensen 11 védéssel vette ki részét a sikerből.

A két csapat harmadik egymás elleni tétmérkőzésén két veszprémi siker után először nyert a Sporting.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak a következő fordulóban, október 10-én Rosta Miklós csapatát, a román bajnok Dinamo Bucuresti-et fogadják a BL csoportkörében, de addig részt vesznek Egyiptomban a klubvilágbajnokságon.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport: 

Sporting CP (portugál)-Veszprém HC 39-30 (23-17)

lövések/gólok: 49/39, illetve 47/30

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/2 

kiállítások: 8, illetve 4 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!