Vágólapra másolva!
A Tufts Egyetem öt férfi lacrosse-játékosa még mindig kórházban van, miután hétfőn a Navy SEAL egyik kiképzőtisztjével edzett együtt.

Az iskola közlése szerint 50 sportoló vett részt az egyetem öregdiákja által vezetett 45 perces edzésen. Az egyetem közölte, hogy az oktató a Navy SEAL BUD/S kiképzési programját végezte el. 

A tréning olyan jól sikerült, hogy a játékosok közül tizenkettőt kórházba szállítottak, és rabdomyolízist diagnosztizáltak, ami a Cleveland Clinic szerint egy életveszélyes állapot, amely sérülés vagy izom túlterhelés után következik be. Az állapot következtében az izomszövet lebomolhat, az izomrostok toxikus összetevői a véráramba és a vesékbe juthatnak.

„Nagyon szokatlan, hogy egyszerre ennyi ember kerül kórházba ezzel az állapottal, különösen fiatal férfiak, akik feltehetően fizikailag nagyon fittek” - mondta Dr. Shruti Gupta, a bostoni Brigham and Women's Hospital munkatársa. A sportolók közül hetet a sürgősségi osztályon kezeltek, majd hazaengedtek. „Gondolataink a játékosok és családjaik mellett vannak, és reméljük, hogy a helyi egészségügyi szakemberek felügyelete alatt gyorsan talpra állnak” - áll az iskola közleményében. Az ügy miatt a Tufts független szakértő általi vizsgálatot rendelt el a történtek felgöngyölítésére.

A Tufts férfi lacrosse-csapata májusban nyerte meg a 2024-es NCAA Divízió III-as bajnokságot a Rochester Institute of Technology ellen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!