Vágólapra másolva!
Az NHL-es hokis Johnny Gaudreau és testvére, Matthew megölésével vádolt sofőr véralkoholszintje 0,087 volt, ami meghaladja a New Jersey-ben megengedett 0,08-as határértéket - közölte pénteken az ügyész.

A 31 éves Gaudreau és 29 éves testvére, Matthew augusztus 29-én halt meg gyermekkori otthonuk közelében, South Jersey-ben, egy nappal azelőtt, hogy vőfélyként részt vehettek volna húguk, Katie esküvőjén. Haláluk oka az volt, hogy egy ittas sofőr elgázolta őket, miközben szabályosan közlekedtek a biciklijükkel. 

Johnny Gaudreau a Columbus és az USA nemzeti válogatottjának sztárja volt, a 2023/2024-es NHL-es szezonjában 81 meccsen 60 pontot gyűjtött, testvére pedig hoki edzőként dolgozott. 

Johnny Gaudreau
Kerékpározás közben elütötték és meghalt a Columbus hokisa, Johnny Gaudreau. Fotó: AFP / 2024 Getty Images

A sofőrt, a 43 éves Sean M. Higginst a közeli Woodstownból, New Jersey államból kétrendbeli halálos autóbalesettel vádolják, valamint gondatlan vezetéssel és gépjárműben történő alkoholfogyasztással. 

A pénteki virtuális bírósági meghallgatáson a bíró elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, miután az ügyészek beszámoltak állítólagos közúti dühkitöréseiről és agresszív vezetéséről. 

„Valószínűleg úgy vezettél, mint egy őrült, ahogy mindig is mondtam. És nem hallgatsz rám, ehelyett csak kiabálsz velem.” 

- mondta Higginsnek a felesége, amikor a letartóztatását követően felhívta a börtönből Jonathan Flynn Salem megyei főügyész helyettes szerint. A védelem házas emberként, édesapaként és törvénytisztelő állampolgárként jellemezte Higginst.

A 0,087-es véralkoholszint emberalkattól függően jelenthet akár 3 korsó sört is, ezzel kapcsolatban a SOTE kalkulátorát érdemes megnézni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!