Vágólapra másolva!
Az eddig százszázalékos Ferencváros 24-19-re kikapott Metzben a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A franciák győzelmében kiemelkedő szerepe volt a klubhoz közel másfél évtized után visszatérő kapusnak, Cléopatre Darleux-nek.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, A csoport: 
Metz HB (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-19 (11-11) 
lövések/gólok: 45/24, illetve 54/19 
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 5/3 
kiállítások: 6, illetve 10 perc 

Az idényben még veretlen metzi együttes fogadta szombaton a szezonban eddig százszázalékos Ferencvárost. A francia bajnok hazaiaknál Vámos Petra kezdett, Szemerey Zsófi viszont a cserék között ült. 

Nagyon jól, 6-1-es periódussal indított Allan Heine vezetőedző vendég együttese, A házigazda védekezésének rendeződése és kapusteljesítményének javulása a felzárkózását is eredményezte, 7-7-nél utolérte az FTC-t. Ezt követően ismét a budapesti alakulat tudott eltávolodni (10-7), az első játékrész hajrájában aztán újfent egyenlített a Metz. 

A szünet után először került előnybe a hazai csapat, amelynél Vámos remekül irányított, egy 3-0-s szakasszal 14-11-re lépett el a vendéglátó az alacsonyabb hőfokon égő zöld-fehérektől. A Ferencváros innen vissza tudott jönni, magas minőségű játékkal azonban egyik fél sem büszkélkedhetett, mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlanság. 

Az utolsó öt perchez az egyre kevesebbet hibázó franciák 21-18-as előnnyel érkeztek, a hajrá pedig már nem tartogatott fordulatot, így idénybeli első tétmeccsét vesztette el az FTC. Sarah Bouktit hat góllal, 

a mérkőzés legjobbja, a Metzbe közel másfél évtized után visszatérő, világklasszis kapus, Cléopatre Darleux 22 védéssel vette ki a részét a metzi sikerből. 

A hazaiaknál Szemerey egyetlen hetesre szállt be, hárítani nem tudott, Vámos négyszer volt eredményes. Ferencvárosi oldalon Laura Glauser 12 lövést hárított, Darja Dmitrijeva hét, Andrea Lekic öt góllal zárt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!