Vágólapra másolva!
A hét utolsó napján még arról számolt be az MTI, hogy a Vipers Kristiansand csődöt jelentett. A norvég női kézilabda klub 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligája sorozatot. Nos, úgy tűnik hétfőn megtörtént a csoda, mégis életben marad az egyesület.

Peter Gitmark elnök ezt hétfő délután Kristiansandban megerősítette a sajtó megjelent képviselői előtt. "Mielőtt a Vipers a sírba szállt volna, feltámadtunk" - hangzottak el az erős szavak az elnök szájából. "Van alap a sportklub további működtetéséhez. Olyan megoldást hoztunk létre, amelyben az emberek hisznek. Jövő hétfőre rendkívüli közgyűlést hívunk össze, ahol a tagok új elnökséget választanak. Az új elnökség fogja tovább működtetni a klubot. Ez egy jó megoldás." - mondta Gitmark, aki megerősítette, hogy továbbra is elnökként kívánja folytatni.

Vasárnap késő este Gitmark bejelentette, hogy a Vipers pályázatot nyújt be a klub csődje után, de hétfőn jött a hír, hogy helyi befektetők Morten Jørgensen vezetésével meg próbálják megmenteni a kristiansandi klubot. "Mi, mint igazgatótanács, nem tudtuk volna végrehajtani a tegnapi igazgatótanácsi döntést a csődről és a mai napon az ezzel kapcsolatos pályázat benyújtásáról, ha tudnánk, hogy egy vagy több ember át akarja venni a klubot. Ez azt jelentette, hogy ma volt egy ellen bejelentés, és emiatt széles mosollyal az arcomon állhatok itt. 

Úgy gondoljuk, ez azt eredményezheti, hogy a klub tartósan tovább működhet - mondta Gitmark. Múlt hét kedden az elnök bejelentette, hogy a Vipersnek 25 millió NOK-ra van (körülbelül 850 millió forint) szüksége.

Fradi
A Vipers a győr és a Fradi ellen is nagy csatákat vívott. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A klub kereskedelmi része, a Vipers Topphåndball AS azonban csődöt jelentett. Így a piaci jogok visszakerülnek a Våg HK-hoz, és a kettős modell véget ér. Az elnök tájékoztatja a TV 2-t, hogy a játékosok fizetése nem csökken. A játékosok kapcsán az elnök elmondta: "Hihetetlenül boldogok, hogy van egy biztos munkaadójuk. A fizetésüket, amelyet pénteken kellett volna megkapniuk, a lehető leghamarabb kifizetik. A jövő hétfői éves közgyűlést követően új elnökséget mutatnak be. Az új elnökség legfontosabb feladata az lesz, hogy a klub bevételi oldalával foglalkozzon."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!