Vágólapra másolva!
A Szekszárd kiütéses győzelmet aratott a görög Szaloniki vendégeként a női kosárlabda Európa Kupa 2024/2025-ös idényének a szerdai nyitányán.

Eredmény: G csoport, 1. forduló: 
Szaloniki (görög)-TARR KSC Szekszárd 34-111 (12-32, 7-25, 7-27, 8-27) 
A magyar csapat legjobb dobói: Boros 19, Baa 19, Whittle 18, Bejedi 15, Westbeld 13 

A bajnoki bronzérmes szekszárdiak az Euroliga elvesztett selejtezője után kerültek át az Európa Kupa csoportkörébe, ahol elsőként görögországi túra várt rájuk. A görög bajnoki hatodik Szaloniki az EK selejtezőjében kezdte a nemzetközi szezont, ahol a kolozsvári Clujt búcsúztatta. 

Magyar Bianka vezetőedző együttese gyakorlatilag a nyitónegyedben eldöntötte a találkozót, mivel a 7. percben már 21-6-ra elhúzott. 

A házigazdáknak időnként azzal is meggyűlt a bajuk, hogy a félpályán átvigyék a labdát, így sorra kapták a kosarakat, a Boros Júlia vezérelte tolnaiak szinte minden támadást eredményesen fejeztek be.

 A nyomasztó fölényben játszó vendégek a nagyszünetben 57-19-re vezettek. A mérkőzés képe a nagyszünetet követően sem változott, a Szaloniki a második után a harmadik negyedben is csak hét pontot tudott összehozni, miközben 27-et kapott. 

A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e a magyar csapat a száz pontot. Ez a 37. percben következett be, a tolnaiak legjobbja két magyar lett Boros és Baa Dominika révén 19-19 ponttal. A görögök magyar légiósa, Gorjanácz Ágnes egy ponttal zárt. A Szekszárd egy hét múlva a francia Tarbes-ot fogadja, írja beszámolójában az MTI. 

később, L csoport: 
Campobasso (olasz)-NKA Universitas Pécs 20.30

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!