Vágólapra másolva!
Végigfutott a hosszas jogi procedúra, most már hivatalos, hogy a legendás játékos résztulajdonosa lett a Las Vegas Raidersnek. Tom Brady majdnem másfél évet várt erre.

A hosszú és fáradtságos folyamat, hogy Tom Brady az NFL tulajdonosi körébe kerüljön, azzal zárult le, hogy a Las Vegas Raidersben való részesedését hivatalosan is jóváhagyták az NFL csapattulajdonosai a liga őszi ülésén. Brady igényét kedden egyhangú szavazással hagyták jóvá, több média beszámoló szerint. A közösségi médiában kedden közzétett nyilatkozatában Brady azt mondta, hogy „hihetetlenül alázatos és izgatott”, hogy jóváhagyták, mint tulajdonost. „Alig várom, hogy minden lehetséges módon hozzájáruljak a szervezet sikeréhez, tiszteletben tartva a Raiders gazdag hagyományait, miközben minden lehetőséget megtalálok arra, hogy javítsunk a szurkolóknak nyújtott élményeken... és ami a legfontosabb, nyerjünk meccseket” - írta Brady a nyilatkozatban.

Tom Brady
Tom Brady ismét az NFL-ben. Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Brady csoportjához tartozik a Knighthead Capital társalapítója, Tom Wagner és Brady Hall of Fame-es korábbi Patriots-csapattársa, az ex-Oakland Raider Richard Seymour is. A csoport megállapodott abban, hogy 2023 májusában megvásárolja a Raiders körülbelül 10 százalékos részesedését. Az üzlet kezdetben azért húzódott el, mert az NFL pénzügyi bizottsága szerint Bradynek olyan áron adták el a részesedését, amely jóval alacsonyabb volt, mint a franchise tényleges értékelése. A vételárat februárban módosították, így szabaddá vált az út az eladás előtt. 

Azonban az eladást még a liga franchise-tulajdonosainak háromnegyedének jóvá kellett hagynia, ami az őszi közgyűlésen megtörtént.

Tom Brady egy hosszú folyamat végén lett tulajdonos

„Izgatottak vagyunk, hogy Tom Wagner, Tom Brady és Richard Seymour partnerek lesznek a Las Vegas Raidersben” - mondta kedden a Raiders főtulajdonosa, Mark Davis a riportereknek. „Ez egy izgalmas nap a szervezet számára. Izgalmas nap mindhárom úriember számára”. Most, hogy csapattulajdonos lett,

Brady nem vonulhat vissza (újra) és nem játszhat az NFL-ben. Davis azt is elmondta az újságíróknak, hogy Bradynek valószínűleg lesz némi beleszólása a Raiders játékoskeretébe. „Bár Tom nem játszhat, úgy gondolom,  segíthet nekünk kiválasztani egy irányítót a jövőben”

 - mondta Davis.

Roger Goodell, az NFL komisszárja áldását adta az üzletre. „Nagyszerű, hogy Tom Brady be akar fektetni az NFL-be” - mondta Goodell a ligaülésen. „Nagyon fontos neki ez a játék. Hisz a jövőjében, és azt hiszem, ez csak ennek a jele”. Tom Brady az NFL történetének egyik kulcsfigurája. A New England Patriots és a Tampa Bay Buccaneers csapatával rekordot jelentő hét Super Bowl-gyűrűt nyert, és 23 éves pályafutása során számos rekordot állított fel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!