Vágólapra másolva!
A Veszprém HC megnyerte csoportját és az elődöntőbe jutott a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon, mivel vasárnap 34-27-re nyert az egyiptomi Zamalek SC ellen.

A Zamalek az egész első félidőben jól tartotta magát, de a hatékonyabban védekező és gyors ellentámadásokat vezető magyar bajnoki címvédő egy 5-1-es sorozattal ellépett a 14. percre 10-5-re - írja az MTI. 

Nagyobb különbség Xavier Pascual Fuertes vezetőedző ingerült időkérése után sem alakult ki.

Előbb Lukas Sandell, majd Nikola Grahovac termelte a gólokat veszprémi oldalon, csapatuk pedig 18-15-ös előnyben volt a szünetben.

Füchse Berlin - Telekom Veszprem
A Veszprém újabb győzelmével már elődöntős a klubvilágbajnoságon
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A bakonyiaknak elsősorban a védekezésük nem volt tökéletes, nem volt eléggé feszes, amikor ezt sikerült rendezniük - a második félidő elején -, akkor megduplázták a különbséget (24-18). Az egyiptomiaknak nem volt esélyük szorosabbá tenni az állást, de ez a mérkőzés sokkal színvonalasabb és a Veszprém szempontjából sokkal hasznosabb volt, mint egy nappal korábban a brazil Taubaté ellen 26 góllal megnyert találkozó. Sandell és Grahovac öt-öt, Dragan Pechmalbec négy góllal, Rodrigo Corrales 11 védéssel vette ki részét a sikerből. 

Az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jut. Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán és akkor ezüstérmet szerzett. 

Eredmény, csoportkör, A csoport, 1. forduló: 
Veszprém HC-Zamalek SC (egyiptomi) 34-27 (18-15) 
lövések/gólok: 51/34, illetve 45/27 gólok 
hétméteresből: 2/1, illetve 5/5 
kiállítások: 10, illetve 14 perc 

A csoport végeredménye: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zamalek SC 2, 3. Taubaté 0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!