Vágólapra másolva!
Albek Anna sérülés miatt kikerült a Románia elleni felkészülési mérkőzések előtt álló magyar női kézilabda-válogatott keretéből.

A kedd délutáni sajtónyilvános edzésen Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a Mosonmagyaróvár jobbátlövője ismét az Achilles-ínával bajlódik, és az MRI-vizsgálat alapján az orvosok arra jutottak, hogy két-három hét pihenésre van szüksége.

albek anna
Albek Anna sérülés miatt kikerült a magyar vágogatott keretéből
Fotó: AFP

Szöllősi-Zácsik Szandrát és Debreczeni-Klivinyi Kingát ezúttal nem hívta be Golovin - előbbi tagja volt az olimpiára készülő keretnek, utóbbi pedig ott is volt Franciaországban -, de elmondta, hogy a decemberi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságig velük is számol.

Az említetteken kívül a mostani keret szinte teljesen megegyezik az ötkarikás játékokon hatodik helyezett csapat névsorával. A szakvezető kifejtette: ez nem azt jelenti, hogy a közeljövőben nem lesznek változások, de a meghívókat két héttel ezelőtt kellett kiküldeniük, amikor még nagyon nehéz volt következtetni a játékosok formájára és állapotára, ezért szavaztak bizalmat azoknak, akikkel együtt dolgoztak majdnem az egész nyáron át, és megmutatták, hogy jó teljesítményre képesek.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány ezúttal Debreczeni-Klivinyi Kingát sem hívta be
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kapitány szerződése december végén járt volna le, de hétfőn bejelentették, hogy a 2028-as olimpia végéig meghosszabbították. Mint elmondta, boldoggá teszi, hogy vele tervezik ezt az időszakot és továbbra is nagyon motivált. 

Tudom, hogy az első hároméves ciklus eleje nem volt tökéletes, de lehetett látni, hogy fejlődtünk. Fontos, hogy az elkezdett munkát próbáljuk továbbvinni, hogy megerősítsük a csapatot és azt a szintet, amit nyújtottunk"

 - magyarázta a szakvezető. Hozzátette, az olimpiai selejtezőtornán és az ötkarikás játékokon mutatott teljesítményt szeretnék megtartani, illetve ahhoz képest előrelépni.

A válogatott két edzőmérkőzést játszik Tatabányán a románokkal, csütörtökön 17 órától zárt kapuk mögött, szombaton 17.30-tól pedig nézők előtt.

"Azt a játékot, amit játszottunk, meg kell erősíteni. Az kell, hogy az legyen az alap" - beszélt a legfőbb szakmai célkitűzésről Golovin.

Mint kifejtette, az olimpián is voltak hullámvölgyeik, de jól jöttek ki belőlük, ez pedig azt mutatja, hogy mentálisan erősek a játékosok, és ez a hét is arról fog szólni, hogy higgyék el, mire képesek. Ezt azért is tartja nagyon fontosnak, mert sok mérkőzés a végjátékban dől el, mint például az olimpiai negyeddöntőjük a svédek ellen. Felidézte: Franciaországban lehetett látni, képesek nagyon komoly teljesítményt nyújtani a világ legjobb csapatai ellen is.

A tréner szerint erős román válogatottat fogadnak, amely bár az utóbbi időben nem ért el kimagasló eredményeket, de alaposan kicserélődött, megfiatalodott és nagyon komoly lövőerővel rendelkezik. A távlati tervekről elmondta, az első feladat a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság, de a legfontosabb a cél, hogy a négy év múlva sorra kerülő olimpiára olyan erős csapatot kovácsoljanak, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

 

"Arra készülünk, hogy sikeresek legyünk a hazai Európa-bajnokságon. Azon van a hangsúly, hogy együtt maradt a csapat nagy része, ezért semmit nem kell újrakezdenünk, csak tovább építkeznünk, ez mindenképpen jó dolog. A románok ellen természetesen két győzelem a cél" - nyilatkozta kedden az MTI-nek a CSM Bucuresti beállója. A válogatott ezen a héten Felcsúton edzőtáborozik, és csütörtökön 17 órától zárt kapuk mögött, szombaton 17.30-tól pedig nézők előtt játszik edzőmeccset a románokkal Tatabányán. Augusztus 1-jén, az olimpia kellős közepén látott napvilágot a hír, miszerint csődöt jelentett a junior világbajnok Pásztort és a junior Európa-bajnok Kajdon Blankát foglalkoztató Neptunes de Nantes. Az élvonal előző idényében és az Európa-ligában egyaránt bronzérmes francia klub a többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, ezért az új szezonban csak a másodosztályban indult, az európai kupaszerepléstől pedig visszalépett. Pásztor elmondta, ő is csak egy nappal korábban értesült a problémákról ahhoz képest, amikor nyilvánosságra kerültek, és szinte nem is fogta fel, hogy ez mit jelent. "Nyilván értettem, de hogy mi fog történni, az nem volt világos számomra. Úgy voltam vele, hogy még másfél hétig mindenképpen ott vagyok az olimpián, aminek nagyon örülök, ezért nem ezzel foglalkoztam. Sikerült teljesen kizárnom" - mesélte. A beálló ezt követően a román bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő CSM Bucuresti-hez került, amelynek az a dán Helle Thomsen a vezetőedzője, aki az előző idényben éppen a Nantes-ot irányította, ahova ő hívta a magyar kézilabdázót. "Amikor Vilde Ingstad megsérült Bukarestben, Helle rögtön hívott, hogy rám gondolt, és mivel szabaddá váltam, szeretné, ha odamennék. Nagyon jó érzés volt, hogy egyből rám gondolt, és így segített megoldani ezt a helyzetet" - mondta Pásztor. Elárulta: új klubjánál nagyon jól fogadták, nagyon jó játékosok közé került, de kell egy kis idő, hogy felvegye a tempót, illetve játékban teljesen felvegyék egymás stílusát, de úgy érzi, hogy jól halad. A román bajnokságról azt már most tudja, hogy hosszúak az utazások az idegenbeli mérkőzésekre, és az is kiderült, hogy az elméletileg gyengébb csapatok is erősek fizikálisan, úgyhogy egyik találkozón sem könnyű a győzelem. A CSM négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát, a BL-ben pedig két győzelem és egy vereség a mérlege. A magyar válogatott második őszi összetartása október végén lesz, akkor az olimpiai ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszik két felkészülési találkozót Toulonban, illetve Párizsban. A november 28-tól december 15-ig tartó kontinensviadal előtti közvetlen felkészülés során a csoportmérkőzések és a középdöntő magyarországi helyszínén, Debrecenben rendeznek egy felkészülési tornát november 22-től 24-ig a szlovák és az ukrán csapat részvételével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!