Figo századik válogatott fellépésére készül

Vágólapra másolva!
Luis Figo, a Real Madrid középpályása a szerdai, Anglia ellen barátságos labdarúgó-mérkőzésen századszor lép pályára a portugál válogatottban. Az aranylabdás Pavel Nedvedet választották Csehország legjobb labdarúgójának.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Figo 1991-ben Luxemburg ellen húzhatta magára először a nemzeti együttes mezét, akkor 45 percnyi játéklehetőséghez jutott. Az angolok elleni találkozó a 2000-es Európa-bajnokság egyik legjobb mérkőzésének "visszavágója" lehet. Akkor a Figo vezette portugál gárda 0-2-ről fordítva 3-2-re diadalmaskodott. Az aranylabdás játékos a torna egyik legszebb gólját szerezte, harminc méterről lőtte ki a felső sarkot.

Luis Figo a Sporting Lisboában kezdte pályafutását, majd 1995-ben a Barcelonához szerződött. Hamar a katalán közönség egyik legnagyobb kedvencévé vált, majd gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan első számú közellenség lett, amikor 2000-ben az ősi rivális Real Madridhoz igazolt.

Anglia és Portugália legutóbb 2002 szeptemberében találkozott egymással. A birminghami összecsapás Alan Smith, illetve Costinha találatával 1-1-es döntetlennel végződött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről