A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Húszezer orosz fogadására is készen áll a lengyel rendőrség

Vágólapra másolva!
Közel húszezer jegyet adtak már el az orosz szurkolóknak válogatottjuk utolsó, Görögország elleni csoportmérkőzésére a labdarúgó Európa-bajnokságon. A lengyel rendőrség a hírek szerint készen áll arra, hogy megfékezze az esetleges szombati rendbontásokat Varsóban.
Vágólapra másolva!

Szombat este 20.45-kor Lengyelország-Csehország és Oroszország-Görögország mérkőzésekre kerül sor az Európa-bajnokság A csoportjának zárónapján.

Az AP hírügynökség értesülése szerint utóbbi mérkőzésen közel húszezer orosz szurkoló lesz jelen, kétszer annyi, mint a legutóbbi, lengyelek elleni találkozón. Ez azt jelenti, a helyi rendőröknek is erősíteniük kell, hiszen a legutóbbi orosz meccs előtt zavargások törtek ki, amelynek során 184 embert letartóztattak.

A bíróságok gyorsított eljárással a legtöbb ügyben már ítéletet hoztak - Radek Sikorski külügyminiszter pénteken külön kérte is, hogy foglalkozzanak kiemelten a "huligán banditizmussal" -, de sokan csupán felfüggesztett büntetést kaptak.

Mikolaj Piotrowski, a lengyel szervezőbizottság szóvivője azt mondta, a húszezer orosz néző mellett közel háromezren még nyilvános helyeken és a város központjában lévő Fan Zone-ban szurkolnak Dick Advocaat együttesének.

"A rendőrség bármilyen forgatókönyvre készen áll" - mondta Piotrowski.

Két fordulót követően a négypontos oroszok állnak a csoport élén, a görögök egy ponttal negyedikek. Az oroszoknak már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, sőt, ki is kaphatnak a görögöktől, ha a lengyel-cseh összecsapás döntetlennel zárul. A csehek számára szintén elég az iksz, ha közben a görögök nem győzik le az oroszokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!