Béna ötlet volt Walesben futtatni az angol mezeket

Gareth Bale wales
Wales's midfielder Gareth Bale (C) gestures to the crowd after the final whistle of the Euro 2016 qualifying group B football match between Wales and Belgium at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales, on June 12, 2015. Wales held on to a 1-0 lead given to them by the first half strike of Gareth Bale to win the match and go top of group B. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Attól még, hogy Angliában nagyon népszerű az angol válogatott meze, nem biztos, hogy Walesben is az lesz.
Vágólapra másolva!

Az várható volt, hogy forró lesz a hangulat a két csapat Eb-meccsén, de arra már kevesebben számítottak, hogy a hangulatfokozás két cardiffi áruházban kezdődik el.

A Marks & Spencer és a JD Sports is elkövette azt a hibát, hogy a walesi fővárosban lévő boltjában az angol válogatottat népszerűsítő posztereket tett ki, illetve a Hodgson-csapat mezét kínálta az üzletbe betévedő vásárlóknak.

"Rendszeresen találkozunk ezzel a dologgal - dohogott a BBC-nek egy walesi drukker. - Az országunk elismeréséről van szó. Elvárjuk, hogy ezek a nagy áruházak is elismerjenek bennünket, mint önálló országot."

Felháborodását persze többen is osztják, elvégre az mégsem járja, hogy az ország végre kijut egy Európa-bajnokságra, erre a legutáltabb ellenfél hirdetéseit kell nézni a főváros frekventált helyein.

A MS közleményben reagált a szurkolók problémájára, amiben leírták, hogy miután az angol válogatott meze az üzlethálózat egyik legnépszerűbb darabja, ezért volt kézenfekvő, hogy mindenhol elérhető legyen.

"Mindig odafigyelünk a visszajelzésekre, és, ha úgy adódik, készek vagyunk változtatni" - hajolt meg a walesi szurkolók óhaja előtt a Marks & Spencer.

A JD Sports is felülvizsgálta eljárását, és eltávolította az üzletből az angol mezeket, pláne, miután világossá vált számukra, hogy kizárólagos szerződésük van a walesi válogatottal.

Az Anglia - Wales mérkőzést az Eb másodikör második fordulójában játsszák június 16-án, Lens-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!